Στους 38°C έφτασε η μέγιστη θερμοκρασία σήμερα στην Αίγινα. Μικρή υποχώρηση τις επόμενες ημέρες.

dsc_0068-zesti.jpg

Σε υψηλά επίπεδα κινήθηκε και σήμερα η θερμοκρασία στην Αίγινα, καθώς η μέγιστη έφτασε στους 38°C κατά τη διάρκεια του μεσημεριού, σύμφωνα με τον μετεωρολογικό σταθμού του ΕΑΑ που βρίσκεται εγκαταστημένος στο ΓΕΛ. Η μέγιστη θερμοκρασία στο νησί, μπορεί να μην έφτασε τους 40°C του προηγούμενου Σαββάτου, ωστόσο η ζέστη ήταν έντονη από νωρίς το πρωί. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.Ήδη από τις 9 το πρωί και μετά, η θερμοκρασία είχε "σκαρφαλώσει" πάνω από τους 31-32 °C και στην συνέχεια ανέβηκε μέχρι τους 38°C τις μεσημεριανές ώρες. Είναι χαρακτηριστικό ότι η θερμοκρασία υποχώρησε 2 βαθμούς νωρίς το απόγευμα, αλλά ανέβηκε και πάλι στους 36°C στις 18:00, παρατείνοντας τη διάρκεια των πολύ υψηλών θερμοκρασιών. Για σήμερα το βράδυ δίνεται πρόσκαιρη ενίσχυση των ανέμων, που θα φτάσουν τα 5 μποφόρ από βορειοδυτικές διευθύνσεις.

Για αύριο Παρασκευή 2 Ιουλίου, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία από τον κόμβο του Meteo του ΕΑΑ, η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 39°C το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν έως 4 μποφόρ από βορειοδυτικές διευθύνσεις , ενώ και πάλι τις απογευματινές και βραδυνές ώρες οι άνεμοι θα ενισχυθούν φτάνοντας τα 5 μποφόρ.

Τέλος, για το Σάββατο στην Αίγινα προβλέπεται περετέρω πτώση της θερμοκρασίας, ως προς τις μέγιστες τιμές της, που θα φτάσει τις θερμές ώρες της ημέρας τους 35-36 °C. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις το πρωί έως τέσσερα μποφόρ, ενώ από το απόγευμα και μετά θα στραφούν σε νότιους και θα εξασθενήσουν, σύμφωνα πάντα με το ΕΑΑ.