Με μουσική "σκυταλοδρομία", Αίγινα, Ναύπλιο, Αθήνα γιορτάζουν τα 200 χρόνια.

mousiki-skitalodromia.jpg

Με μια πρωτότυπη «σκυταλοδρομία» συναυλιών στις 23 Ιουλίου και με τη συμμετοχή σπουδαίων Ελλήνων καλλιτεχνών, θα γιορτάσουν μαζί τρεις ιστορικές πόλεις της Ελλάδας, η Αίγινα, το Ναύπλιο και η Αθήνα, τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821.

Η μουσική «σκυταλοδρομία» θα ξεκινήσει εκείνη την ημέρα από την Αίγινα όπου η Δήμητρα Γαλάνη και ο Μιχάλης Χατζηγιάννης θα συμπράξουν στη σκηνή. Η Αλκηστις Πρωτοψάλτη θα ακολουθήσει από το Ναύπλιο και η ιδιαίτερη μουσική βραδιά θα ολοκληρωθεί στην Αθήνα και στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων παρέα με την Ελευθερία Αρβανιτάκη.

Στην κοινή δράση με τον τίτλο «τρεις πόλεις για την Ελλάδα» μίλησαν σε συνέντευξη τύπου που έγινε χθες Σάββατο στην αίθουσα της Πρώτης Βουλής των Ελλήνων (Βουλευτικό) στο Ναύπλιο, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο δήμαρχος Αίγινας Ιωάννης Ζορμπάς και ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτριος Κωστούρος.

«Σήμερα είναι μια σημαντική στιγμή με έναν ιδιαίτερο συμβολισμό. Σήμερα ενώνουμε τις δυνάμεις μας με όχημα τον πολιτισμό. Μία μέρα, τρεις πόλεις σταθμοί με τρεις διαδοχικές συναυλίες στέλνουν ένα μήνυμα ενότητας» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης στην συνέντευξη τύπου και συμπλήρωσε: «Τα 200 χρόνια επανάστασης μας διδάσκουν ότι πάντα βρίσκουμε τους τρόπους να υπερβαίνουμε ιδεολογίες, τοπικισμούς, ακόμα και τους ίδιους μας τους εαυτούς. Κι αυτό είναι που μας γεννά αυτοπεποίθηση για τα επόμενα 200 χρόνια. Γιατί δεν είναι το χθες, είναι το αύριο, δεν είναι το παρελθόν, είναι το μέλλον. Ένα μέλλον που μπορούμε να χτίσουμε όλοι μαζί. Και αυτή η πρωτοβουλία είναι ένα πρώτο βήμα, μια καλή αρχή».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αίγινας Ιωάννης Ζορπάς σημείωσε: «Σήμερα είναι μια ωραία μέρα για τις πόλεις μας. Μια ωραία μέρα για την Ελλάδα. Μια ωραία μέρα για την ιστορία μας. Μια ωραία μέρα για την Αυτοδιοίκηση και τους Δήμους μας. Θέλουμε να πιστεύουμε πως αυτό που αρχίζουμε σήμερα θα έχει και συνέχεια. Ότι θα πάρει την μορφή ενός μόνιμου Φόρουμ Συνεργασίας των τριών Πόλεων με κοινές εκδηλώσεις και τα επόμενα χρόνια».

Τέλος ο οικοδεσπότης της εκδήλωσης, δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτριος Κωστούρας σημείωσε: «Ο Δήμος Ναυπλιέων με την συμμετοχή του σε μια τέτοια εκδήλωση αποδεικνύει έμπρακτα ότι αποτελεί αναπόσπαστο κόμματι της σύγχρονης ιστορίας της χώρας μας με βαριά και πλούσια πολιτιστική κληρονομιά. Ο σεβασμός και η προστασία της με την ανάδειξή της και την σύνδεσή της με το σήμερα αποτελούν κοινό στόχο για να ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png