Επανήλθε το ηλεκτρικό ρεύμα στην Αίγινα. Μετά τις 21:05 αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στις Κοινότητες Μεσαγρού, Βαθέος και περιοχές της Κοινότητας Αίγινας.

20210704_170607.jpg

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα έμεινε το σύνολο της Αίγινας μετά τις 16:40, λόγω της μεγάλης δασικής πυρκαγιάς σήμερα το απόγευμα στα Μέθανα. Ήδη από τα πρώτα λεπτά υπήρξε η εκτίμηση ότι η διακοπή ρεύματος οφείλεται στη μεγάλη πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στα Μέθανα. Η εικόνα ξεκαθάρισε στις 17:10 όταν όταν δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Aegina Portal δήλωσε ότι πράγματι όλο το νησί έχει μείνει χωρίς ρεύμα και ότι η διακοπή οφείλεται στην μεγάλη πυρκαγιά των Μεθάνων. Ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς βρίσκονταν σε συνεχή επικοινωνία με τον δήμαρχο Μεθάνων κ. Σπύρο Πολλάλη, που τον ενημέρωνε για τις εξελίξεις.

Η θερμοκρασία αν και υψηλή σήμερα στην Αίγινα, ευτυχώς δεν ξεπέρασε τους 33 °C. Το ηλεκτρικό ρεύμα επανήλθε σταδιακά στο νησί. Στις 18:52 το ηλεκτρικό ρεύμα επανήλθε αρχικά στην πόλη της Αίγινας και στην συνέχεια στην Κυψέλη. Στις 19:06 επανήλθε το ρεύμα στην Πέρδικα.
 
Ωστόσο η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης καθυστέρησε στις περιοχές Αγία Μαρίνα, Μεσαγρό και Βαγία, Σουβάλα, Βαθύ, Παχειά Ράχη, Πόρτες, Ανιτσαίο, Τζίκηδες και ένα μέρος των Αγίων Ασωμάτων. Σε αυτές τις περιοχές το ρεύμα επανήλθε μετά 21:05.
 
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους προέδρους των Κοινοτήτων της Αίγινας κ. Παναγιώτη Κασιμάκη, της Κυψέλης κ. Μηνά Γιαννούλη, Βαθέος κ. Ηλία Γρυπαίο, Μεσαγρού κ. Μανώλη Λεούση και Πέρδικας κ. Μιχάλη Μαρτή για την άμεση ανταπόκρισή τους στην ενημέρωση των κατοίκων της Αίγινας. Υπήρχε συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία, παρά το γεγονός ότι πολύ συχνά η επικοινωνία μέσω κινητού τηλεφώνου ήταν αδύνατη ή ιδιαίτερα προβληματική.
 
Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Κοινότητας Αίγινας κ. Παναγιώτης Κασιμάκης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Στέλιος Θεριανός, ο πρόεδρος της Κοινότητας Βαθέος κ. Ηλία Γρυπαίος, δήλωσαν ότι η ΔΕΗ δεν απαντούσε στο τηλέφωνο ώστε να ενημερωθούν.
 
Κατά τη διάρκεια της πρώτης ώρας της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος το Aegina Portal επικοινώνησε τόσο με τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Υγείας κ. Στέλιο Θεριανό, όσο και με το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Αίγινας "Ο Άγιος Διονύσιος" κ. Νεκτάριο Λαβούτα. Και οι δύο μονάδες υγείας του νησιού δεν αντιμετώπισαν πρόβλημα με την διακοπή καθώς λειτούργησαν οι γεννήτριες τους.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png