Βρέθηκαν λείψανα αρχαίων αντικειμένων στο βυθό του λιμανιού της Αίγινας.


Λείψανα αρχαίων αντικειμένων, κυρίως κεραμικών και αμφορέων βρέθηκαν στο βυθό το λιμανιού της Αίγινας κατά τις πρώτες ημέρες των εργασιών που ξεκίνησαν για την επισκευή και συντήρηση της μεγάλης προβλήτας. Το γεγονός επιβεβαιώθηκε σήμερα από τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κύριο Νεκτάριο Λεούση. Θα πρέπει ωστόσο να σημειώσουμε ότι κατά τη διάρκεια των εργασιών υπάρχει διαρκής παρουσία και παρακολούθηση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, καθώς σε μόνιμη βάση βρίσκεται στο σημείο αρχαιολόγος.

Όπως έχει γίνει γνωστό τόσο η ανάδοχος εταιρεία, όσο και η Νομαρχεία Πειραιά είχαν προβλέψει αυτό το ενδεχόμενο και με τις κατάλληλες μεθόδους τα αρχαία αντικείμενα ανασύρονται με ασφάλεια, μεταφέρονται στους χώρους του Μουσείου και το έργο συνεχίζεται κανονικά. Οι εργασίες προχωρούν χωρίς προβλήματα και το χρονοδιάγραμμά τους προβλέπει την ολοκλήρωση τους πριν την έλευση της καλοκαιρινής περιόδου. Πριν από τρεις μέρες οι επισκέπτες του λιμανιού μπορούσαν να δουν στη ράμπα της προβλήτας, μεγάλα τσιμεντένια μπλόκια που είχαν ανασυρθεί από βυθό. Φαίνεται ότι αυτά είχαν αποκολληθεί και κείτονταν στο βυθό του λιμανιού, ένα ακόμη σημάδι για την κακή κατάσταση που βρίσκεται η προβλήτα του λιμανιού.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png