Συνέντευξη Τύπου για τη συναυλία της Δήμητρας Γαλάνη και του Μιχάλη Χατζηγιάννη, που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Ιουλίου στην Αίγινα.

DSC_0069-sinentefksi-typou.JPG

Στο πλαίσιο της κοινής δράσης "Τρεις Πόλεις για την Ελλάδα", για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, στην οποία συμμετέχουν η Αίγινα, το Ναύπλιο και η Αθήνα, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Παλαιό Δημαρχείο της Αίγινας συνέντευξη Τύπου, όπου ανακοινώθηκε επίσημα η συναυλία της Δήμητρας Γαλάνη και του Μιχάλη Χατζηγιάννη στην Αίγινα. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 23 Ιουλίου στον Άγιο Νικόλαο τον Θαλασσινό. Στην συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς, ο πρόεδρος της "Επιτροπής 2021" κ. Μανώλης Κοττάκης και η πρόεδρος της ΚΕΔΑ κ. Μαίρη Κουκούλη.

Η συναυλία μετά από πρόταση του κ. Μανώλη Κοττάκη, που αποδέχθηκε ο κ. Γιάννης Ζορμπάς, θα είναι αφιερωμένη στους Αιγινήτες Αγωνιστές της Επανάστασης του 1821.

Ανακοινώθηκαν δύο ακόμη εκδηλώσεις για τον Σεπτέμβριο.

Επίσης, από τον πρόεδρο της Επιτροπής "Αίγινα 2021", κ. Μανώλη Κοττάκη ανακοινώθηκαν δύο ακόμη εκδηλώσεις. Η πρώτη αφορά σε μία ειδική εκδήλωση, όπου θα τιμηθούν οι συντελεστές της ταινίας "Man o God" (Άνθρωπος του Θεού)  Η εκδήλωση, που θα περιλαμβάνει προβολή της ταινίας, θα πραγματοποιηθεί την επόμενη  ημέρα της ανακομιδής των Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου, δηλαδή στις 4 Σεπτεμβρίου. Θα προσκληθούν και θα τιμηθούν η σκηνοθέτις Γιελένα Πόποβιτς, ο ηθοποιός Άρης Σερβετάλης και σκηνογράφος Εύα Νάθενα. Η δεύτερη εκδήλωση αφορά το δρώμενο για την άφιξη του Ιωάννη Καποδίστρια στην Αίγινα, πιθανότατα θα γίνει προς το τέλος των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Φιστικιού τον Σεπτέμβριο.

Η πρωτοβουλία στόχο έχει να χτίσει δεσμούς και να ενισχύσει τις φιλικές σχέσεις.

Ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς δήλωσε: "Σήμερα ανακοινώνεται και επίσημα η διεξαγωγή της συναυλίας, της κεντρικής συναυλίας για τον εορτασμό των 200 ετών που γιορτάζει ο δήμος μας, σε συνεργασία με την Επιτροπή εορτασμού του 1821, μαζί με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Αίγινας. Στη συναυλία θα είναι οι δύο εξαίρετοι τραγουδιστές, ο κ. Μιχάλης Χατζηγιάννης και η κ. Δήμητρα Γαλάνη. Αυτό είναι μία πρωτοβουλία του προέδρου της Επιτροπής κ. Μανώλη Κοττάκη, μαζί με τα μέλη της Επιτροπής που την απαρτίζουν. Αυτό έχει ως σκοπό μία κοινή συναυλία, από τις τρεις πόλεις σταθμούς για την Ελλάδα: το Ναύπλιο, την Αίγινα και την Αθήνα".

Ο κ. Ζορμπάς υπογράμμισε ότι αυτή η πρωτοβουλία "χτίζει" δεσμούς με αυτές τρεις πόλεις και έχει ως σκοπό να ενισχύσουν τις φιλικές σχέσεις και τους δεσμούς, συμπληρώνοντας ότι θα γίνουν και άλλες εκδηλώσεις και πολιτιστικά πράγματα.

Θα γιορτάσουμε ενωτικά το 2021.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Αίγινα 2021 κ. Μανώλης Κοττάκης δήλωσε: "Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που η "Επιτροπή 2021" του Δήμου Αίγινας ανέλαβε δράση, μετά από την εξουσιοδότηση που της έδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο της Αίγινας. Είμαστε στην τελική ευθεία λοιπόν για τους εορτασμούς. Έχουμε μπροστά μας αυτή την τριπλή πρωτοβουλία, την κοινή συναυλία Αίγινας, Ναυπλίου και Αθήνας, καθώς και δύο ακόμη εκδηλώσεις τον Σεπτέμβριο. Η πρώτη είναι μία ειδική τελετή απονομής βραβείων στους συντελεστές της ταινίας για τον Άγιο Νεκτάριο και επίσης το δρώμενο της έλευσης του Καποδίστρια, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα διοργανωθεί προς το τέλος των εορταστικών εκδηλώσεων του Fistiki Fest".

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η πρωτοβουλία "Τρεις Πόλεις για την Ελλάδα"έχει ως στόχο να γιορτάσουμε ενωτικά το 2021 και πρότεινε στο δήμαρχο κ. Γιάννη Ζορμπά, αυτή η συναυλία να αφιερωθεί στην μνήμη των Αιγινητών Αγωνιστών της Επανάστασης του 1821. Συμπληρωσε ότι ο Ιωάννης Καποδίστριας τιμήθηκε όπως του έπρεπε με την έκθεση και με το αφιερωματικό λεύκωμα. "Είναι ώρα να τιμήσουμε και τους Αιγινήτες Αγωνιστές του 1821 και γι' αυτό η συναυλία της Δήμητρας Γαλάνη και του Μιχάλη Χατζηγιάννη θα είναι αφιερωμένη σε αυτούς", είπε ο κ Κοττάκης. >

Κερδίσαμε το στοίχημα της Ιστορίας.


"Κερδίσαμε το στοίχημα της ιστορίας, καθώς είχαμε όχι μόνο επισκέψεις κορυφαίων πρωταγωνιστών του δημοσίου βίου, όπως η Γιάννη Αγγελοπούλου, ο πρόεδρος της Βουλής κ. Κώστας Τασούλας, όπως ο Υπουργός Εξωτερικών ο κ. Δένδιας, όπως ο πρώην υπουργός κ. Αλέκος Παπαδόπουλος, αλλά κερδίσαμε το στοίχημα γιατί όλοι τους αυτοί αναγνώρισαν τη συμβολή της Αίγινας στην νεώτερη ιστορία της χώρας, την υπογραφή στην ιδρυτική πράξης του νεωτέρου Ελληνικού Κράτους, του ορισμού της, όπως η μοίρα το έφερε, ως Πρώτης Πρωτεύουσας", είπε ο κ. Κοττάκης.

Τρεις πόλεις σύμβολα, στο ίδιο ύψος, ορόσημα για τον εορτασμό της ανεξαρτησίας.

"Η Αίγινα, μαζί με το Ναύπλιο, μαζί με την Αθήνα, στο ίδιο ύψος να διοργανώσουμε αυτή τη μεγάλη εορταστική συναυλία, οι τρεις πόλεις σύμβολα, οι τρεις πόλεις ορόσημα για τον εορτασμό της ανεξαρτησίας" υπογράμμισε ο κ. Μανώλης Κοττάκης και συμπλήρωσε: "Στόχος τελικός να υπάρχει μία κληρονομία για το νησί, από όλες αυτές τις εορταστικές εκδηλώσεις και η κληρονομιά αυτή είναι ότι η Αίγινα κέρδισε, το έχει κερδίσει ήδη, να το κερδίσουμε και στον τερματισμό, το μερίδιο από την Ιστορία που μας αναλογεί".

Στις εκδηλώσεις, το κοινό καλείται να αναλάβει το σημαντικότερο ρόλο.

Ακολούθως το λόγο πήρε η κ. Μαίρη Κουκούλη, πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αίγινας. "Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αίγινας υποστηρίζει τις εκδηλώσεις που προγραμματίζει η Επιτροπή "Αίγινα 2021" αναλαμβάνοντας το οργανωτικό μέρος. Η συναυλία της 23ης Ιουλίου με την κ. Δήμητρα Γαλάνη και τον κ. Μιχάλη Χατζηγιάννη, εντάσσεται όπως προαναφέρθηκε, στην κοινή δράση των δήμων Αίγινας, Ναυπλιέων και Αθηναίων "Τρεις Πόλεις για την Ελλάδα". Εκτός από χαρά αποτελεί και στοίχημα για όλους μας. Πρόκειται για μία τόσο ανοιχτή διοργάνωση μετά από πάρα πολύ καιρό και μάλιστα υπό ιδιαίτερες συνθήκες. Πέρα των όποιων οργανωτικών θεμάτων θα απασχολήσουν την ΚΕΔΑ και την εταιρία παραγωγής, το κοινό καλείται να αναλάβει το σημαντικότερο ρόλο, να συμμετάσχει σε αυτή με υπευθυνότητα", τόνισε η κ. Μαίρη Κουκούλη και συμπλήρωσε ότι οι διοργανωτές των εκδηλώσεων δεσμεύονται για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και ζήτησε από το κοινό που θα παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις να βοηθήσει, λαμβάνοντας υπόψιν τις υποδείξεις και κάνοντας πράξη την ατομική ευθύνη.

Να βάλουμε τα δυνατά μας, να διαφυλάξουμε την τοπική ελευθερία.

"Ας μην ξεχνάμε πως έπονται φεστιβάλ όπως του θεάτρου, το Aegina Fistiki Fest, το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ και άλλα και οφείλουμε  να βάλουμε τα δυνατά μας, να διαφυλάξουμε την τοπική ελευθερία μας, ώστε να μπορούμε να απολαύσουμε υγιείς όσο περισσότερες εκδηλώσεις είναι δυνατόν", είπε η κ. Κουκούλη και ευχήθηκε καλό καλοκαίρι!


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png