Η ετήσια γενική συνέλευση του Επαγγελματικού Αλιευτικού Συλλόγου Παράκτιας Αλιείας Αίγινας "Ο Σωτήρας".

aliaion-sotiras-00.jpg

Στο καφέ "Γαρυφάλλου" πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Επαγγελματικού Αλιευτικού Συλλόγου Παράκτιας Αλιείας Αίγινας "Ο Σωτήρας". Τα θέματα της εκδήλωσης ανέπτυξε ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Χρήστος Δρίβας. Η θεματολογία αναπτύχθηκε γύρω από διάφορους βλαπτικούς παράγοντες για την εργασία των επαγγελματιών αλιέων, την επιβολή τέλους στα καΐκια, αλλά και ζητήματα που επηρεάζουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο την επαγγελματική παράκτια αλιεία.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις θετικές επιπτώσεις του καθορισμού απαγόρευσης αλιείας, σε περιοχές με βλάστηση ποσειδωνίας και στη βελτίωση της βιοποικιλότητας και των ιχθυοαποθεμάτων. Επίσης παρουσιάστηκε το πρόβλημα της υποστελέχωσης του Λιμεναρχείου Αίγινας και άλλα ζητήματα.

Χαιρετισμό απεύθυναν ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς. Ο κ. Ζορμπάς πρότεινε τη διοργάνωση ημερίδας με τη συμμετοχή φορέων όπως το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Την εκδήλωση παρακολούθησε επίσης ο Λιμενάρχης Αίγινας κ. Αργύρης Φραγκούλης που αναφέρθηκε στη έλλειψη προσωπικού του Λιμεναρχείου Αίγινας και υπογράμμισε την πρόθεσή του να παράσχει κάθε βοήθεια στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.

Παρέμβαση έκανε ο συντονιστής της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας κ. Παναγιώτης Πατσακιός ο οποίος αναφέρθηκε στις ενέργειες που έγιναν κατά την προηγούμενη περίοδο (Ειδικές ημερίδες και εκδηλώσεις, επισκέψεις και ομιλίες υπουργών, νομοθετικές ρυθμίσεις για την ποσειδωνία και άλλες δράσεις).

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η δημοτική σύμβουλος κ. Καίτη Σαλπέα, ο κ.Μανώλης Τσακίρης πρόεδρος του συλλόγου "Η Υδραίισα Φώκια, το  Δ.Σ. και μέλη του Συλλόγου  "Ο Σωτήρας, καθώς και εκπρόσωποι άλλων συλλόγων του νησιού.

Ο Επαγγελματικός Αλιευτικός Σύλλογος Παράκτιας Αλιείας Αίγινας "Ο Σωτήρας" ευχαριστεί θερμά το καφέ "Γαρυφάλλου" για την φιλοξενία.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png