Την Αίγινα επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, μαζί με τον Υφυπουργό κ. Κώστα Κατσαφάδο, τον Αρχηγό του Λ. Σ. Θεόδωρο Κλιάρη και τον βουλευτή κ. Νικόλαο Μανωλάκο.

plakiotakis-katsafados-aegina.jpg

Την Αίγινα επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, μαζί με τον Υφυπουργό κ. Κώστα Κατσαφάδο, τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο Λ.Σ. Θεόδωρο Κλιάρη και τον βουλευτή της περιφέρειάς μας κ. Νικόλαο Μανωλάκο, οι οποίοι συναντήθηκαν με τον δήμαρχο κ. Γιάννη Ζορμπά στο δημαρχείο της Αίγινας.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.Στη συνάντηση συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι κ. Νίκος Πτερούδης και Δημήτρης Καραγιάννης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Στέλιος Θεριανός, καθώς επίσης και ο Λιμενάρχης Αίγινας κ. Αργύρης Φραγκούλης.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν γενικότερα το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και τον λιμενοβραχίονα. Ακολούθησε επίσκεψη και προσκύνημα στον Άγιο Νεκτάριο. Ο κ. Γιάννης Πλακιωτάτης και ο Αρχηγός Θεόδωρος Κλιάρης αναχώρησαν από την Αίγινα στις 13:40. Ο Υφυπουργός κ. Κώστας Κατσαφάδος και ο βουλευτής κ. Νικόλαος Μανωλάκος θα παραμείνουν στην Αίγινα και θα παραστούν το απόγευμα στον πανηγυρικό εσπερινό της Αγίας Μαρίνας.

Σημειώνεται, ότι η επίσκεψη του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη στην Αίγινα, συνδέεται με τον έλεγχο για την εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων κατά την επιβίβαση των επιβατών.

Μάλιστα, ο κ. Πλακιωτάκης το πρωί, πριν την αναχώρησή του για το λιμάνι της Αίγινας, επισκέφθηκε κ Πύλη Ε8, επίσης, στο πλαίσιο των ελέγχων εφαρμογής των υγειονομικών μέτρων από τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής. Εκεί έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Διαπίστωσα με ιδιαίτερη ικανοποίηση ότι ο έλεγχος είναι πλήρης και πραγματοποιείται με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα" και συμπλήρωσε ότι: "Αυτός άλλωστε ήταν ο στόχος της απόφασης μου να αναλάβει το Λιμενικό Σώμα τον έλεγχο κατά την επιβίβαση".

Απευθυνόμενος στο επιβατικό κοινό, πρόσθεσε: "Ζητώ και πάλι τη συνεργασία των επιβατών. Την παρουσία τους μιάμιση ώρα πριν την αναχώρηση του πλοίου τους, με όλα τα απαραίτητα έγγραφα, αλλά και την τήρηση των μέτρων προστασίας στη διάρκεια του ταξιδιού. Προστατεύουμε τον εαυτό μας και τους άλλους γύρω μας, ταξιδεύουμε με ασφάλεια, χαιρόμαστε το καλοκαίρι".