Σε ισχύ οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον υποθαλάσσιο αγωγό στην Κοινότητα Κυψέλης.

DSC_0056-kipseliJPG.JPG

Λόγω εργασιών για το έργο του υποθαλάσσιου αγωγού που έχουν προγραμματιστεί για το επόμενο διάστημα και αφορούν στην διάνοιξη ορύγματος για την τοποθέτηση του αγωγού και την σύνδεσή του στην νέα δεξανενή αναρρύθμισηw, τέθηκαν σε ισχύ σήμερα το πρωί προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Κυψέλη, που θα ισχύσουν έως τις 24 Ιουλίου. Οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αποφασίστηκαν σε διαφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 16 Ιουλίου.

Σύμφωνα με την απόφαση οι ρυθμίσεις προβλέπουν μονοδρόμηση των οδών Χρυσολεοντίσσης και Γ. & Ε. Καλαμάκη στην Κοινότητα Κυψέλης από την Δευτέρα 19/7/2021 και ώρα 06:00 π.μ. έως το Σάββατο 24/07/2021 και ώρα 21:00 στο πλαίσιο της εκτέλεσης εργασιών του έργου: "Κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού σύνδεσης της νήσου Αίγινας με την ΕΥΔΑΠ".

Η κυκλοφορία θα διενεργείται από παράδρομους:

- Το ρεύμα ανόδου της οδού Κανάρη προς την οδό Καλαμάκη θα πραγματοποιείται μέσω του πλησιέστερου παράδρομου.
- Το ρεύμα καθόδου από την οδό Καλαμάκη προς την οδό Κανάρη θα πραγματοποιείται μέσω της οδού Γεωρ. Μούρτζη – Ελ. Βενιζέλου.

Ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς είπε δήλωσε ότι:" Ζητάμε την κατανόηση και την υπομονή όλων των χρηστών της οδού, έτσι ώστε να εξυπηρετηθούν από τις παρακάμψεις. Μέχρι και το Σάββατο θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες, που αφορούν την υπόγεια διάνοιξη, από τον κεντρικό δρόμο όπου γίνονται οι εργασίες. Αυτό θα γίνει με ένα ειδικό μηχάνημα, έτσι ώστε να συνδεθεί ο αγωγός που υπάρχει στο φρεάτιο στο δρόμο, στην κεντρική οδό, με το ανάλογο φρεάτιο που κατασκευάζεται αυτή τη στιγμή στην δεξαμενή αναρύθμισης. Πιστεύουμε ότι όλα θα εξελιχθούν ομαλά, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί και ευελπιστούμε γρήγορα να τελειώσουν αυτές οι εργασίες, εδώ στην κεντρική δεξαμενή του Λεοντίου".

Τέλος, την κατανόηση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής ζήτησε ο αντιδήμαρχος Ύδρευσης κ. Αντώνης Μούρτζης που παρακολούθησε τις εργασίες και σημείωσε ότι το έργο της δεξαμενής αναρρύθμισης έχει ξεκινήσει εδώ και ένα μήνα και θα ολοκληρωθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου.