Σε εξέλιξη η κατασκευή της δεξαμενής αναρρύθμισης. Ποιες εργασίες περιλαμβάνονται.

DSC_00409-anarithmiseis.JPG

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι εργασίες για τη κατασκευή δεξαμενή αναρρύθμισης στην περιοχή του Λεοντίου, το εργοτάξιο της οποίας επισκέφθηκε χθες ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς και ο αντιδήμαρχος κ. Αντώνης Μούρτζης. Στο Aegina Portal μίλησε ο κ. Τάσος Ρουσόπουλος, εργοδηγός του χερσαίου τμήματος, για το έργο του αγωγού, που κατασκευάζει η εταιρία Κωνσταντινίδης.

Η περιγραφή των εργασιών που είναι σε εξέλιξη και αυτές που πρόκειται να υλοποιηθούν:

"Βρισκόμαστε στην περιοχή της Κυψέλης. Έχουμε ήδη κατασκευάσει ένα τμήμα της δεξαμενής αναρρύθμισης. Υπάρχει ένα κομμάτι το οποίο υπολείπεται για να γίνει. Θέλουμε περίπου ακόμη 1.20 για να ολοκληρωθεί η δεξαμενή. Παράλληλα θα κατασκευάσουμε τα πέδιλα, θα δημιουργηθεί η υπέργεια διάβαση του αγωγού. Χερσαίος αγωγός ο οποίος θα κατευθύνει στην ουσία το νερό από την δεξαμενή αναρρύθμισης στην υφιστάμενη δεξαμενή.

Εντός των ημερών θα ξεκινήσουμε και το pipe jacking (υπόγεια διάτρηση). Είναι μία μικροσήραγγα την οποία θα τρυπάμε με αγωγό Φ 810 σε βάθος, περίπου, 3.5 μέτρα. Θα καταλήξουμε σε ένα φρεάτιο το οποίο αυτή τη στιγμή σκάβεται για να κατασκευαστεί. Είναι ακριβώς στο δρόμο. Γι' αυτό ζητάμε την ανοχή σας, συγγνώμη για την ταλαιπωρία, αλλά πρέπει να γίνει για να κλείσουμε και με το έργο. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε όσο πιο σύντομοι γίνεται.

Αυτά από το κομμάτι εδώ. Αργότερα θα γίνει ένα αντίστοιχο κτίριο, όπως στην δεξαμενή μας, όπου θα περιλαμβάνεται το δικλειδοστάσιο, θα υπάρχουν βάνες, παροχόμετρα, για τις ανάγκες του έργου και μετέπειτα θα κλείσουμε με την  ανοδομή, που είναι στο φρεάτιο στο Λεόντι", είπε ο κ. Ρουσόπουλος.