Επέστρεψε στο κίτρινο επίπεδο η Αίγινα στον Επιδημιολογικό Χάρτη. Αυξήθηκε ο μέσος όρος κρουσμάτων και ο δείκτης θετικότητας.

xartis-aegina-22721.jpg

Στο κίτρινο επίπεδο επέστρεψε η Αίγινα, στον Επιδημιολογικό Χάρτη της Ελλάδας, η ενημέρωση του οποίου έγινε σήμερα, πριν από λίγο. Υπενθυμίζεται, ότι η Αίγινα το προηγούμενο διάστημα ήταν σε πράσινο επίπεδο, ενώ σε κίτρινο επίπεδο είχε βρεθεί τελευταία φορά στις 30 Ιουνίου.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.Σύμφωνα με τα στοιχεία, η εβδομαδιαία τάση στην Αίγινα είναι ανοδική, ενώ αυξημένος είναι ο 7-ήμερος κινητός μέσος όρος κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους, που σήμερα είναι 17.5 από 5.4 που ήταν το προηγούμενο διάστημα. Ενδεικτικά αναφέρεται, ότι κατά την πιο πρόσφατη περίοδο, κατά την οποία η Αίγινα είχε βρεθεί και πάλι σε κίτρινο επίπεδο (δηλαδή στις 30 Ιουνίου) ο 7-ήμερος κινητός μέσος όρος κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους ήταν τότε 4.3.

Αυξημένος είναι επίσης ο δείκτης θετικότητας ο οποίος είναι 1.68%, συγκριτικά με την αμέσως προηγούμενη περίοδο που ήταν 0.70% και την πιο πρόσφατη περίοδο, κατά την οποία η Αίγινα είχε βρεθεί και πάλι σε κίτρινο επίπεδο (δηλαδή στις 30 Ιουνίου) οπότε ο δείκτης θετικότητας ελέγχων ήταν τότε 0.06%.

Τέλος, το ποσοστό της εμβολιαστικής κάλυψης τουλάχιστον με μία δόση, από το 65.12% της προηγούμενης περιόδου, έχει ανέβει στο 67.62% (όπως προκύπτει από την τοποθεσία κάθε εμβολιαστικού κέντρου που μπορεί να περιλαμβάνει εργαζόμενους, μη μόνιμους κατοίκους της Περιφερειακής Ενότητας κ.ά.) ή 49.44% από 47.61% (κάλυψη όπως προκύπτει από την διαθέσιμη πληροφορία διαμενόντων εντός της Περιφερειακής Ενότητας).

Σημειώνεται ότι σε αντίθεση με τους υπόλοιπους αριθμοδείκτες που καταχωρούνται στο χάρτη ανά δήμο, η εμβολιαστική κάλυψη καταχωρείται στο σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων.

Δήμος Αίγινας - Ημερομηνία αναφοράς 22/7/2021.

Εμβολιαστική κάλυψη
(τουλαχ.1η δόση): 67.62%* - 49.44%**
Ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί: 60.04%* - 43.40%**
Δείκτης θετικότητας ελέγχων: 1.68%
7-ήμ. ΚΜΟ κρουσμάτων / 100.000 κατοίκους: 17.5
Εβδομαδιαία τάση: Ανοδική

Η εικόνα στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων.

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα του χάρτη, που δημοσιεύθηκε πριν από λίγο, ο Δήμος Τροιζηνίας και ο Δήμος Σαλαμίνας βρίσκονται στο πορτοκαλί επίπεδο. Σε κίτρινο βρίσκεται ο Δήμος Αίγινας, ο Δήμος Ύδρας και ο Δήμος Πόρου, ενώ στο πράσινο επίπεδο παραμένουν ο Δήμος Αγκιστρίου, ο Δήμος Σπετσών και ο Δήμος Κυθήρων.