Στους 37°C έφτασε σήμερα η μέγιστη θερμοκρασία στη Αίγινα. Σε συνθήκες καύσωνα τις επόμενες ημέρες το νησί.

ypsiles-themokrasies2.jpg

Στους 37 °C έφτασε σήμερα η μέγιστη θερμοκρασία στη Αίγινα, ενώ από αύριο Πέμπτη 29 Ιουλίου, σύμφωνα με τα προγνωστικά δεδομένα του κόμβου του Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, προβλέπεται περαιτέρω αύξηση της θερμοκρασίας, που σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία δεν αποκλείεται τις θερμές ώρες της ημέρας να φτάσει τους 39°C - 41°C.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.Η περίοδος που ακολουθεί από την Παρασκευή, μέχρι και την Δευτέρα, φαίνεται ότι θα είναι ιδιαίτερα θερμή για την Αίγινα, με θερμοκρασίες που θα κινηθούν κοντά στους 40°C - 43°C, ενώ στις προγνώσεις του Meteo για την Δευτέρα η μέγιστη φτάνει τους 46°C! (ενημέρωση προγνώσεων: 21:35 28/07). Ανεξάρτητα από το αν θα βιώσουμε ή όχι τέτοιες θερμοκρασίες, φαίνεται ότι το νησί θα παραμείνει για αρκετές ημέρες σε συνθήκες καύσωνα.

Σημειώνεται ότι για τον μήνα Ιούλιο 2021 η θερμοκρασία στην Αίγινα με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία από τον Μετεωρολογικό Σταθμό του ΓΕΛ Αίγινας, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, έμεινε σταθερά πάνω από τους 32 °C, ενώ δύο ημέρες καταγράφηκε μέγιστη θερμοκρασία στους 38°C. Η μέση τιμή των μέγιστων θερμοκρασιών των 28 πρώτων ημερών του Ιουλίου στην Αίγινα είναι 33,7°C, ενώ ο Ιούλιος 2020 στο σύνολο του μήνα 33.2°C.