Εκνευρισμός και ταλαιπωρία για οδηγούς και πεζούς στη Σπύρου Ρόδη και στην Αφαίας.

kinisi-spyrou-rodi2.jpg

Πρόκειται για ένα πρόβλημα το οποίο δεν είναι καινούργιο, όμως χρόνο με το χρόνο οξύνεται όλο και περισσότερο. Αφορά τις προβληματικές συνθήκες κυκλοφορίας για πεζούς και οχήματα στις οδούς Σπύρου Ρόδη και Αφαίας, τους δύο πιο κεντρικούς - εμπορικούς δρόμους της Αίγινας.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Το ζήτημα της ροής της κυκλοφορίας των οχημάτων και της ανεμπόδιστης διέλευσης των πεζών υπάρχει όλο το χρόνο, όμως τους καλοκαιρινούς μήνες, οπότε και η κίνηση στο εμπορικό κέντρο του νησιού γίνεται μαζικότερη, η εικόνα της κυκλοφορίας γίνεται εξαιρετικά κακή.

Τα προβλήματα είναι γνωστά εδώ και πολλά χρόνια. Παρκαρισμένα μηχανάκια οπουδήποτε, ακόμη και πάνω στα πεζοδρόμια, πεζοδρόμια κατειλημμένα, τμήματα των δρόμων μπροστά από καταστήματα που επίσης καταλαμβάνονται, και τροφοδοσία των καταστημάτων της περιοχής οποιαδήποτε ώρα με φορτηγά που κλείνουν το δρόμο.

Τις ώρες αιχμής η εικόνα απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί, έστω, φυσιολογική, καταστρέφοντας τα θετικά στοιχεία της φυσιογνωμίας του κέντρου.

Οι ηλικιωμένοι, οι μητέρες με τα παιδιά τους, οι μητέρες που μεταφέρουν τα μωρά τους σε καρότσι είναι αδύνατον να μετακινηθούν. Οι πεζοί, συχνά, πρέπει να μετακινηθούν ανάμεσα σε εμπόδια και οχήματα, ενώ τα οχήματα που προσπαθούν να μετακινηθούν μένουν κολλημένα για πολύ ώρα στην κίνηση. Φυσικά δεν γίνεται λόγος για τα ΑΜΕΑ. Πλήρης αποκλεισμός, καμία δυνατότητα μετακίνησης. Και βέβαια όλοι απεύχονται να μην χρειαστεί να μετακινηθεί τις ώρες αιχμής στο κέντρο ένα όχημα ασφαλείας, όπως ένα πυροσβεστικό ή ένα ασθενοφόρο.

Το ρεπορτάζ θα μπορούσε να μην είναι καινούργιο, αλλά αναπαραγωγή από ρεπορτάζ του Aegina Portal προηγούμενων χρόνων, με την προσθήκη της φράσης: "περαιτέρω όξυνση και επιβάρυνση", που καταδεικνύει ότι ένα πρόβλημα γνωστό για χρόνια δεν αντιμετωπίζεται με αποτέλεσμα να μεγαλώνει.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png