Επί τρεις ώρες στους 40°C έως 41°C η μέγιστη θερμοκρασία σήμερα στην Αίγινα. Οι συνθήκες καύσωνα παραμένουν, το φαινόμενο κορυφώνεται στην αρχή της εβδομάδας.

megistes-themrmokrasies-00.jpg

Στους 41°C έφτασε σήμερα το μεσημέρι στις 15:40 η μέγιστη θερμοκρασία στην Αίγινα, ξεπερνώντας κατά δύο βαθμούς την χθεσινή μέγιστη θερμοκρασία, που έφτασε στο νησί τους 39°C στις 17:20 το απόγευμα. Ωστόσο η σημερινή ημέρα επιφύλασσε και ένα σημαντικό χαρακτηριστικό, καθώς η θερμοκρασία παρέμεινε σε πολύ επίπεδα, δηλαδή από 40°C έως 41°C για τρεις σχεδόν ώρες, από τις 14:00 έως τις 17:00 περίπου.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Πρόκειται για τις θερμοκρασίες που κατέγραψε ο μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που βρίσκεται εγκατεστημένος στο ΓΕΛ Αίγινας και που πραγματικά αποδεικνύεται καθημερινά ένα σπουδαίο εργαλείο για το νησί μας.

Η θερμοκρασία μετά τις 17:00 σήμερα το απόγευμα άρχισε σταδιακά να πέφτει, φτάνοντας λίγο αργότερα στους 37°C, όπου διατηρήθηκε τουλάχιστον μέχρι τις 18:40 το απόγευμα. Μάλιστα, ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία της ημέρας είναι όχι μόνο η μέγιστη θερμοκρασία, αλλά και η ελάχιστη που κατέγραψε ο σταθμός και η οποία ήταν 28°C, δηλαδή παρόμοια με αυτή των δύο προηγούμενων ημερών.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεί του κόμβου του Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το νησί θα παραμείνει σε συνθήκες καύσωνα με μέγιστη θερμοκρασία πάνω από τους 40°C, ενώ από την αρχή της εβδομάδας η θερμοκρασία θα ανέβει ακόμη περισσότερο.

Αυτή τη στιγμή ο κόμβος του Meteo δίνει μέγιστες θερμοκρασίες για την Αίγινα από 43°C έως 45°C για το διάστημα από Δευτέρα 2 έως Τετάρτη 4 Αυγούστου, κάτι που αναμένεται να επιβεβαιωθεί αν θα ισχύσει ή όχι στις επόμενες ενημερώσεις του κόμβου.

Ακολουθεί το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εξέδωσε χθες η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

1. Το φαινόμενο εξακολουθεί να είναι ένα επικίνδυνο καιρικό φαινόμενο καθώς θα έχει μεγάλη διάρκεια αλλά και διότι το θερμοκρασιακό εύρος (διαφορά μέγιστης - ελάχιστης θερμοκρασίας) θα είναι μικρό.
2. Η κορύφωση αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, εντούτοις οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι και την Παρασκευή 6/8/21.
3. Οι μέγιστες θερμοκρασίες το επόμενο τριήμερο θα κυμανθούν στα ηπειρωτικά περί τους 42 με 44 βαθμούς ενώ στη νησιωτική χώρα και τα παραθαλάσσια τμήματα θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Υψηλή θα παραμένει η θερμοκρασία και κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών με τις ελάχιστες τιμές της πάνω από τους 28 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές.

Τα γραφικά είναι απεικονίσεις των καιρικών συνθηκών και προέρχονται από τον κόμβο του Meteo , του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png