Στους 40°C έφτασε και σήμερα η θερμοκρασία στην Αίγινα. Θα παραμείνουν οι υψηλές θερμοκρασίες και τις επόμενες ημέρες.

20210714_183448-thermorkasia.jpg

Συνεχίζεται και στην Αίγινα ο παρατεταμένος καύσωνας, καθώς για μία ακόμη ημέρα η μέγιστη θερμοκρασία έφτασε στους 40°C στις 16:30 το απόγευμα, σύμφωνα με τα δεδομένα που κατέγραψε ο μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που βρίσκεται εγκατεστημένος στο ΓΕΛ Αίγινας.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.Στην ενημέρωση που έκανε σήμερα το βράδυ 21:39 ο κόμβος του Meteo, φαίνεται ότι οι υψηλές θερμοκρασίες θα παραμείνουν στο νησί και αύριο Κυριακή 1 Αυγούστου, καθώς η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, τις θερμές ώρες της ημέρας στους 43°C, ενώ οι διαθέσιμες προβλέψεις που έχουν αναρτηθεί μέχρι και την Παρασκευή 6 Αυγούστου τοποθετούν τις μέγιστες θερμοκρασίες στην Αίγινα στους 43°C με 45°C.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι χαμηλές θερμοκρασίες. Η χαμηλότερη θερμοκρασία της ημέρας καταγράφηκε σήμερα στους 28.3 °C στις 4 το πρωί, ενώ το προηγούμενο εικοσιτετράωρο στους 27.6 °C στις 3:30 π.μ.

Επισημαίνεται ότι εξακολουθεί να βρίσκεται σε ισχύ το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εξέδωσε την Πέμπτη 29 Ιουλίου η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.