Οριακά η επάρκεια ρεύματος και νερού στην Αίγινα. Έκκληση του Δημάρχου κ. Γιάννη Ζορμπά να περιοριστούν οι καταναλώσεις.

DSC_0068-kafsonas-aegina.JPG

Λόγω των συνθηκών του καύσωνα που επικρατούν στο νησί, η επάρκεια του ρεύματος και του νερού είναι οριακή, καθώς οι καταναλώσεις είναι αυξημένες. Αυτό δήλωσε ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς, το πρωί στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του κ. Παναγιώτη Κουκούλη.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



"Σχετικά με την ύδρευση οι πόροι είναι οριακά", απάντησε ο κ. Ζορμπάς, ενώ στην συνέχεια μιλώντας και για την ηλεκτροδότηση είπε: " Κάνω μία έκκληση προς όλους τους πολίτες, να είναι κατά το δυνατόν, όσο μπορούν φειδωλοί, ώστε να μην γίνονται υπερκαταναλώσεις, γιατί πραγματικά, η επάρκεια είναι οριακή".

Επίσης, αναφέρθηκε σε δύο βλάβες που σημειώθηκαν στις περιοχές της Καβουρόπετρας και των Αγίων.

"Σχετικά με το ηλεκτρικό ρεύμα είχαν σημειωθεί δύο βλάβες σε υποσταθμούς στους Αγίους και στην περιοχή της Καβουρόπετρας. Όπως με ενημέρωσαν, οι καταναλώσεις είναι πολύ μεγάλες για την περιοχή, τις οποίες δεν τις αντέχει, δεν της μπορεί να τις υποστηρίξει ο υποσταθμός, κάποιες φορές, με αποτέλεσμα να χρειάζεται η επέμβαση του συνεργείου, του τοπικού συνεργείου της ΔΕΗ. Από ότι με ενημέρωσαν αυτοί οι δύο υποσταθμοί θα πρέπει να αναβαθμιστούν, το οποίο θα το ζητήσουμε υπηρεσιακά και πιστεύω ίσως το φθινόπωρο να μπορέσει να εκτελεστεί αυτή η αναβάθμιση.

Το κτίριο του Δημαρχείου λειτουργεί ως κλιματιζόμενος χώρος του Δήμου Αίγινας από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

"Η πολιτική προστασία δεν έχει συνεδριάσει, το τοπικό συντονιστικό όργανο. Είμαστε σε συνεχή συνεννόηση με τον αντιδήμαρχο τον κύριο Καραγιάννη", είπε ο κ. Γιάννης Ζορμπάς. Όσον αφορά τους κλιματιζόμενους χώρους λειτουργεί το δημαρχείο της Αίγινας από τις 8:00 το πρωί 8:00 το βράδυ. Ισχύουν τα μέτρα, που έχει που προτείνει να ακολουθούν η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας της κυβέρνησης", συμπλήρωσε ο κ. Ζορμπάς.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png