Άλλαξε η εικόνα του καιρού στην Αίγινα. Πτώση της θερμοκρασίας και ενίσχυση των ανέμων. Πολύ υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών.

S9260006.JPG

Διαφορετική είναι η εικόνα του καιρού που επικρατεί από το πρωί στην Αίγινα, καθώς η ηλιοφάνεια και ο καύσωνας έδωσαν τη θέση τους στην αραιή συννεφιά, στην πτώση της θερμοκρασίας και στην ενίσχυση των δυτικών - βορειοδυτικών ανέμων που φτάνουν τα έξι μποφόρ.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω των συνθηκών είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών.

Χθες Παρασκευή η μέγιστη θερμοκρασία στην Αίγινα έφτασε τους 40°C, ενώ σήμερα, σύμφωνα με τον κόμβο του Meteo, αναμένεται να φτάσει τους 37°C, ενώ οι δυτικοί - βορειοδυτικοί άνεμοι θα διατηρηθούν μέχρι τις βραδινές ώρες.

Ο καύσωνας πάντως δεν φαίνεται να μας εγκαταλείπει, καθώς από την από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εκδόθηκε Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού το οποίο, ανάμεσα σε άλλα αναφέρει, ότι από τη Δευτέρα και μέχρι την Τετάρτη η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα άνοδο και θα φτάσει στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά έως τους 40 με 42 βαθμούς, ενώ στη συνέχεια θα σημειώσει πτώση.

Παρόμοια είναι η εικόνα των προβλέψεων και στον κόμβο του Meteo, καθώς από την Δευτέρα έως την Τετάρτη προβλέπονται και πάλι θερμοκρασίες για την Αίγινα, που φτάνουν έως τους 42°C.