Η Ένωση Ξενοδόχων Αίγινας, με τη συνδρομή των επιχειρήσεων της Αγίας Μαρίνας και της Βαγίας, οργανώνει εθελοντικές βάρδιες δασοπροστασίας. Τι δήλωσε ο κ. Σταύρος Καλαμάκης.

DSC_0080-drasi.JPG

Στο ραδιόφωνο του Aegina Portal μίλησε πριν από λίγο ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αίγινας κύριος Σταύρος Καλαμάκης, Η Ένωση σήμερα το πρωί εξέδωσε Δελτίο Τύπου το οποίου αναφέρει τα ακόλουθα: "Από την Παρασκευή 06.08.2021 και τις ώρες 22:00 - 06:00, η Ένωση Ξενοδόχων Αίγινας με τη συνδρομή των επιχειρήσεων της Αγίας Μαρίνας και της Βαγίας θα οργανώσει εθελοντικές βάρδιες δασοπροστασίας σε κομβικά σημεία των περιοχών Βαγίας, Αφαίας, Αλώνων, και Αγίας Μαρίνας. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal. Τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Σταύρο Καλαμάκη.



Η πρωτοβουλία πρόληψης και προστασίας του νησιού μας από τις εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες αλλά και από κακόβουλες ενέργειες υλοποιείται σε άμεση συνεργασία με την Πυροσβεστική, την Αστυνομία και τον Δήμο Αίγινας".

Ο κ. Σταύρος Καλαμάκης μιλώντας στο ραδιόφωνο του Aegina Portal έδωσε περισσότερες πληροφορίες για την πρωτοβουλία.

Καλημέρα σας, πριν από λίγο ανακοινώσατε μία μία δράση, μία πρωτοβουλία η οποία αφορά στην προστασία των δασών της περιοχής στην Αγία Μαρίνα, στη Βάγια, στις Άλωνες και βέβαια στην Αθήνα στο λόφο της Αφαίας.

Θεωρούμε ότι η προστασία του δάσους είναι ίδια μας τη ζωή. Πρέπει λοιπόν με οποιοδήποτε τρόπο και την ελάχιστη προσπάθεια μπορώ να πω να το προστατέψουμε. Έτσι κάτι που είχαμε κάνει στο παρελθόν πριν 20 - 25 χρόνια, το επαναλαμβάνουμε και τώρα προκειμένου να αποτρέψουμε οποιαδήποτε κακόβουλη ενέργεια. Αυτό βέβαια, πάντοτε με τη συνεργασία, όπως γράφουμε και στο Δελτίο Τύπου, των υπηρεσιών της θεσμοθετημένης πολιτείας, της πυροσβεστικής, της αστυνομίας, του δήμου και με τη συμπαράσταση, αλλά και την ουσιαστική συμβολή τους.

Υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση από πλευράς επαγγελματιών και ξενοδόχων και έχουμε στελεχώσει πέντε σημεία διαφορετικά, με δίωρες βάρδιες. Θα μοιράζουμε παράλληλα ένα έντυπο της Πολιτικής Προστασίας που θα εφιστούμε την προσοχή στους κατοίκους και στους οδηγούς για την κρισιμότητα των στιγμών και θέλουμε να πιστεύουμε, ότι είναι η ελάχιστη συμβολή που μπορούμε να προσφέρουμε στον τόπο σ' αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Ειδικά αυτές τις κρίσιμες ώρες νομίζω είναι πάρα πολύ σημαντική αυτή πρωτοβουλία. Ξεκινάτε σήμερα Παρασκευή 6 του μηνός.

Σήμερα Παρασκευή 10:00 το βράδυ σε πέντε σημεία στο δρόμο που βγαίνει από τον "Απόλλωνα" το ξενοδοχείο, στη διασταύρωση που πάμε από Βάγια, στην επιστροφή από Βαγία στην ταβέρνα "Βάκχος", στο νεκροταφείο του Μεσαγρού στην είσοδο, προς τις δύο κατευθύνσεις το παλιό λατομείο Κοπάνα και την Άλωνες, και το αντίστροφο από το τέρμα της Αγίας Μαρίνας πάλι για Αίγινα και για Μεσαγρό.

Δυστυχώς δεν έχουμε τη δυνατότητα να καλύψουμε και μεγαλύτερο εύρος του νησιού, κρίνουμε όμως ότι και επαγγελματίες των άλλων περιοχών, πρέπει έστω και τελευταία στιγμή να ξυπνήσουμε από το λήθαργο και να συμβάλουμε και εμείς στο να αποτρέψουμε αυτή την δύσκολη, τη λαίλαπα που βρίσκει τον τρόπο.

Αυτές οι βάρδιες θα είναι από τις 10:00 το βράδυ όπως είπατε μέχρι τις 6:00 το πρωί.

Μας έχει προμηθεύσει ο Δήμος της Αίγινας γιλέκα, έχουμε τυπώσει έντυπα της πολιτικής προστασίας, προκειμένου να ενημερώνουμε τους οδηγούς και βέβαια με ευγενικό τρόπο να τους εφιστούμε την προσοχή ότι είναι μία δύσκολη στιγμή, που πρέπει όλοι να έχουνε μία ετοιμότητα.

Κάποιος που θέλει να ενταχθεί σε αυτή την πρωτοβουλία και δεν ανήκει στους επαγγελματίες της περιοχής, πως μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σας;

Πολύ ευχαρίστως, όχι κάποιος, κάποιοι, με τα τηλέφωνά μου, τα γνωρίζετε κι εγώ θα προσπαθήσω σε συνεργασία με το διοικητικό συμβούλιο να τους εντάξουν σε κάποια βάρδια.

Και πολύ σύντομα μία περιγραφή του πως είναι αυτή τη στιγμή η τουριστική κίνηση στο νησί και με ποιο τρόπο επηρέασαν οι τελευταίες καιρικές συνθήκες αυτή την τουριστική κίνηση στην Αίγινα, την εκτίμησή σας.

Για τις τελευταίες συνθήκες ακόμα δεν έχουν εικόνα. Θέλω να πιστεύω ότι τις τελευταίες δέκα ημέρες στο νησί έχει αρχίσει να βρίσκει κάποιος ικανοποιητικούς ρυθμούς. Σε καμία περίπτωση βέβαια δεν μιλάμε για τους ρυθμούς του 2019. Βέβαια, η επισκεψιμότητα του νησιού και γενικότερα του Σαρωνικού - θα σας πω κάτι που πιθανά δεν γνωρίζετε ούτε εσείς, ούτε οι υπόλοιποι συμπολίτες μας ακούνε -  η επισκεψιμότητα επιβατικής κίνησης τον Ιούλιο ήταν σε 153.000 για όλο το Σαρωνικό, που είναι περίπου εφάμιλλη της τουριστικής κίνησης που είχαμε το '19.

Σημαίνει βέβαια αυτό πολλά για το νησί, τα οποία πρέπει να το αξιοποιήσουμε από τη θετική πλευρά για το μέλλον. Να δούμε αυτό πώς θα αξιοποιεί βεβαίως.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png