Συγκινητική είναι η ανταπόκριση των κατοίκων και των παραθεριστών, στη συγκέντρωση ειδών για τους πυρόπληκτους, που διοργανώνει η Λαϊκή Συσπείρωση Αίγινας.

drasi-sigentrosis-trofimon-00.jpg

Συγκινητική είναι η ανταπόκριση των κατοίκων και των παραθεριστών της Αίγινας στην συγκέντρωση ειδών για τους πυρόπληκτους. Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η πρώτη ημέρα της δράσης, για τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, για τους πυρόπληκτους κατοίκους σ' όλη τη χώρα, που διοργανώνει η Λαϊκή Συσπείρωση Αίγινας στην Παλαιά Προβλήτα, σήμερα Σάββατο 19:00 έως 22:00 και αύριο Κυριακή 10:00 έως 12:00 το πρωί και 18:00 έως 21:00 το βράδυ.

Στην δράση στην Παλαιά Προβλήτα συμμετείχε ο Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Αίγινας κ. Παναγιώτης Ηλίας, που δήλωσε στο Aegina Portal: "Είναι συγκινητική η συμπαράσταση του κόσμου, αυτή τη στιγμή καταφθάνουν συμπατριώτες μας και παραθεριστές με τρόφιμα και διάφορα είδη πρώτης ανάγκης".

Η κ. Λιλίκα Λυκούρη, δήλωσε για την δράση: "Είναι μία μορφή έμπρακτης αλληλεγγύης στους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών και μαζί με τα σωματεία του Πειραιά οργανώνουμε την αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης, όπως έχουν γραφτεί και στον κατάλογο που ζήτησαν από τους ίδιους, στις περιοχές εργατικά κέντρα για σωματεία και φορείς και σύλλογοι και ο λαός οργανωμένος μέσω τις οργανώσεις του, μαζί με αυτά τα πρακτικά μέτρα και τα μέτρα ανακούφισης, που απαιτούνται, διεκδικούνται, να μεταφράσουμε την οργή την πίκρα μας σε αγωνιστική διεκδίκηση κι αυτό είναι παράλληλα μία μορφή, αυτή τη δραστηριότητα που κάνουμε. Σήμερα θα είναι μέχρι τις 10:00 και αύριο (σ.σ. Κυριακή) θα βρισκόμαστε εδώ, να συνεχιστεί η μεγάλη προσέλευση του κόσμου που έχετε αποκριθεί από τις 10:00 μέχρι τις 12:00 το πρωί και το απόγευμα από τις 6:00 μέχρι τις 9:00".

Τη λίστα με τα είδη πρώτης ανάγκης μπορείτε να την δείτε εδώ.