"Αφού η ζωή συνεχίζεται, πρέπει να συνεχιστεί και η τέχνη". Η Ντόρα Μπακοπούλου μιλά για το 15ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας.

DSC_0021-dora-bakopoulou.JPG
Σκέψεις γεμάτες ευαισθησία, γεμάτες από τον πόνο των συνανθρώπων μας που δοκιμάζονται. Σκέψεις γεμάτες ελπίδα, φορτισμένες από την μουσική και την ομορφιά της τέχνης: "Αφού η ζωή συνεχίζεται, πρέπει να συνεχιστεί και η τέχνη. Διότι η τέχνη είναι αυτή για την οποία μπορούμε να ελπίζουμε στο μέλλον, ότι θα κρατήσει την ανθρωπότητα όρθια".

Η Ντόρα Μπακοπούλου, καλλιτεχνική διευθύντρια του 15ου Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας, μιλώντας στο Aegina Portal είπε: "Αύριο αρχίζει το 15ο Μουσικό Διεθνές Φεστιβάλ στην Αίγινα. Είμαι πολύ συγκινημένη, γιατί πέρυσι λόγω του κορονοϊού, ακυρώθηκε η προσπάθεια αυτή. Είχαμε έτοιμα τα πάντα. Τα προγράμματα, τα εισιτήρια, τις αφίσες, τα πάντα. Και όλοι βέβαια ζούσαμε αυτό το φόβο.

Καταλαβαίνω και το Δήμαρχο που ακύρωσε τα πάντα πέρυσι, ήμασταν σε μία μεγάλη δυσκολία. Δυστυχώς και φέτος είμαστε σε μία απελπισία μ’ αυτά που συμβαίνουν και εγώ αναρωτήθηκα, πως ο κόσμος θα έρθει να παρακολουθήσει τη μουσική. Και η απάντησή μου είναι, ότι είναι μία παρηγοριά η μουσική, μας δίνει ένα οξυγόνο ψυχής μας βοηθάει να σκεφτούμε να συμφιλιωθούμε, με τα γεγονότα και με τον εαυτό μας. Είναι μία πρόκληση για στοχασμό, μία πρόκληση για μία ενατένιση, μία ελπίδα για το μέλλον κι αυτό θα το ολοκληρώσουμε, θα το αρχίσουμε το φεστιβάλ και θα το ολοκληρώσουμε πιστεύω, παρ' όλη την οδύνη, την ανείπωτη οδύνη που ζούμε αυτή τη στιγμή.


Θέλω να ευχαριστήσω όλους μου τους συνεργάτες, την Έλενα Χούντα, την Πόπη Μαλαπάνη, τη Χαρά Πετρούνια και όλους τους θαυμάσιους φίλους που με στήριξαν, το κοινό της Αίγινας. Περπατάς στο δρόμο και όλοι αναρωτιούνται πότε θα αρχίσει το φεστιβάλ, αν θα πραγματοποιηθεί φέτος, με τόση λαχτάρα για να ακούσουν αυτή τη μουσική.

Τους εύχομαι να περάσουνε καλά να μας συντροφέψουν. Να ξέρουν ότι τους αγαπάμε πάρα πολύ και να ξέρουν ότι ζούμε αυτήν την μεγάλη περιπέτεια, αυτές τις πυρκαγιές τις φοβερές που έχουνε κατασπαράξει στην ψυχή μας και θέλω να πιστεύω, ότι όλο αυτό θα λειτουργήσει θετικά για την δική μας την ισορροπία την ψυχική.

Έχω πει και σε μία πρόσφατη συνέντευξή μου, ότι αφού η ζωή συνεχίζεται πρέπει να συνεχιστεί και η τέχνη, διότι η τέχνη είναι αυτή για την οποία μπορούμε να ελπίζουμε στο μέλλον, ότι θα κρατήσει την ανθρωπότητα όρθια με τις αξίες. Που οι αξίες τείνουν να χαθούνε και πρέπει να αντισταθούμε σ’ αυτήν την άπληστη αγάπη για το χρήμα και για την υλική υπόσταση της κοινωνίας. Πρέπει να αντισταθούμε και η μουσική μας δίνει αυτή τη δυνατότητα αυτή την πνευματικότητα.

Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω από το βάθος της καρδιάς μου τους εξαιρετικούς καλλιτέχνες που πλαισιώνουν φέτος το φεστιβάλ, που με σχεδόν αυταπάρνηση έρχονται για να μας δώσουν την ομορφιά της τέχνης τους. Όλοι είναι εξαιρετικοί!

Σας προτείνω να μη χάσετε ούτε μία συναυλία, γιατί η μία συναυλία είναι πιο σπουδαία από την άλλη και στο τέλος έχουμε την Academica με διευθυντή τον Νίκο Αθηναίο και με την σπουδαία νεαρά πιανίστα την Αλεξία Μουζά".

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ εδώ.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png