No kaka! O δήμος Αίγινας τοποθετεί σε 15 σημεία, κουτιά με χάρτινα φαρασάκια, για την εξυπηρέτηση των κηδεμόνων των σκύλων και τη διατήρηση του νησιού καθαρού.

DSC_0004-nokaka.JPG

Στον Πύργο του Μαρκέλλου τοποθετήθηκε σήμερα το πρωί το πρώτο από τα δεκαπέντε κουτιά, που περιέχουν χάρτινα φαρασάκια για την εξυπηρέτηση των κηδεμόνων των σκύλων και τη διατήρηση του νησιού καθαρού. Πρόκειται για μία ελληνική πατέντα, που έχει τον χαρακτηριστικό όνομα "Nοkaka". Η δημιουργός, του η κ. Μαρία Αρκούδη, που έχει παγκόσμιο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την κατασκευή του, παρουσίασε τον τρόπο που μπορεί να το χρησιμοποιήσει ο συνοδός ενός σκύλου για να μαζέψει τις ακαθαρσίες του. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα χαρτόνι, που χρησιμοποιείται σαν σκούπα και ένα χάρτινο φαρασάκι μία χρήσης. Κατασκευάζονται στην Ελλάδα από ανακυκλωμένο χαρτί.

Η προμήθεια έγινε από την Υπηρεσία Καθαριότητας. Στην παρουσίαση που έγινε σήμερα στον Πύργο του Μαρκέλλου συμμετείχε ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς και ο αντιδήμαρχος κ. Νίκος Πτερούδης.

Ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς δήλωσε:

"Με αυτό τον τρόπο η Υπηρεσία Καθαριότητας θέλει να σταθεί δίπλα στους συμπολίτες, με σεβασμό προς το περιβάλλον. Ο χώρος και οι ελεύθεροι χώροι, να διατηρούνται πάντοτε καθαροί και ευπρεπείς, έτσι ώστε να μπορούν όλοι να χρησιμοποιούν τους χώρους με όρους υγιεινής. Να πω ότι θα τοποθετηθούν και άλλα τέτοια κουτιά με αυτά τα αυτά τα χαρτονάκια που θα δείτε και στην Πλατεία Εθνεγερσίας και στην Αύρα και στο γήπεδο και σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες. Επίσης θα κάνουμε και δράσεις και στα σχολεία, αλλά και να το πληροφορηθούν και όλοι οι συμπολίτες μας".

Ο αντιδήμαρχος κ. Νίκος Πτερούδης δήλωσε:

"
Ελπίζω ότι θα το χρησιμοποιήσουν όλοι οι Αιγινήτες, που έχουν ωραία σκυλάκια, για να καθαρίζουμε καλά την Αίγινα". Επίσης,παρουσίασε το χάρτινο φαρασάκι.

Παρόμοια σημεία θα τοποθετηθούν σε όλες τις Κοινότητες της Αίγινας και σε κεντρικά σημεία, όπως στον δημόσιο χώρο του Δημοτικού Σταδίου Αίγινας, στην Πλατεία Εθνεγερσίας, στην Αύρα και σε άλλους δημόσιους χώρους.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png