Καταρρέει το σπίτι του Ροδάκη. Σημαντικές οι φθορές μετά και τις τελευταίες βροχές.


Ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας, το σπίτι του Αλέξανδρου Ροδάκη στο Μεσαγρό βρίσκεται στην αρχή του τέλους του. Μετά και τις τελευταίες δυνατές βροχοπτώσεις η σκεπή του δεν άντεξε, ένα κομμάτι της υποχώρησε σημάδι ότι από εδώ και στο εξής η κατάρρευση του μπορεί να πλησιάσει με γρηγορότερους ρυθμούς. Η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική αξία του σπιτιού του Ροδάκη εκτιμήθηκε από τον Γερμανό αρχαιολόγο Adolf Furwaugen το 1901 όταν έκανε ανασκαφές στην Αφαία. Το σπίτι έχει πλούσια ιστορία όσο αφορά τις προσωπικότητες που κατά καιρούς έχουν ασχοληθεί με την αρχιτεκτονική του, όμως φαίνεται ότι τελικά τίποτα από αυτά δεν αρκεί για τη σωτηρία του, εκτός ίσως αν υπάρξει μια δράση τώρα.

Για τις τελευταίες εξελίξεις μας ενημέρωσε ο εκπαιδευτικός και διευθυντής του 1ου Δημοτικού Αίγινας κύριος Νεκτάριος Κουκούλης ο οποίος έχει ασχοληθεί συστηματικά με το ζήτημα. Η φωτογραφία του κειμένου προέρχεται από το blog που έχει δημιουργήσει ο ίδιος για το σπίτι του Αλέξανδρου Ροδάκη και μπορείτε να το δείτε εδώ . Το Aegina Portal και ο κύριος Κουκούλης ετοιμάζουν ένα αφιέρωμα για το σπίτι του Ροδάκη, που θα έχει ως σκοπό να παρουσιάσει το πρόβλημα, αλλά και να παρακινήσει τους φορείς του νησιού να δράσουν άμεσα για τη σωτηρία του.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png