Δύσκολη η προσέγγιση στην πυργκαγιά από τον κεραυνό στον Μεσαγρό. Κατασβέστηκε από πυροσβέστες και εθελοντές. [upd]

fotia-apo-keravno-2.jpg

Με τον υπεύθυνο της Πολιτικής Προστασίας κ. Δημήτρη Καραγιάννη επικοινώνησε πριν από λίγο το Aegina Portal, σχετικά με την φωτιά που προήλθε από πτώση κεραυνού σε δασική περιοχή του Μεσαγρού, μετά το εκκλησάκι του Αγίου Παντελεήμονα. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.Ο κ. Καραγιάννης τόνισε ότι η προσέγγιση στην φωτιά ήταν πολύ δύσκολη για τους πυροσβέστες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας, που πήγαν στην περιοχή του συμβάντος με δύο πυροσβεστικά οχήματα. Όμως το δύσβατο του εδάφους τους εμπόδισε να προχωρήσουν. Ο κ. Καραγιάννης σημείωσε ότι η φωτιά αντιμετωπίστηκε από πυροσβέστες και πεζοπόρους εθελοντές. Στο σημείο της φωτιάς πήγε ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς.

Στο τόπο του συμβάντος παραμένει ένα όχημα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας.

Να σημειώσουμε ότι η όλη η επικοινωνία για τις ανάγκες του ρεπορτάζ γίνεται με πρωτόγνωρη δυσκολία, λόγου του γνωστού προβλήματος στις κλήσεις που συνεχίζεται από χθες το βράδυ στο νησί.

[upd] Ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς μιλώντας αργά σήμερα το βράδυ στο Aegina Portal, είπε ότι οι πυροσβέστες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας, προκειμένου να επιχειρήσουν κατά της φωτιάς έκαναν δύο εγκαταστάσεις και τόνισε την ταχύτητα με την οποία κινήθηκαν προς το σημείο της πυρκαγιάς οι εθελοντές, που βοήθησαν με όλες τους τις δυνάμεις.

Επίσης, είπε ότι στην επιχείρηση έλαβε μέρος του νέο όχημα του Δήμου Αίγινας στο οποίο έχει προστεθεί μία μικρή δεξαμενή. Με αυτή παρείχε νερό στα πυροσβεστικά από τη μεγάλη δεξαμενή νερού που βρίσκεται εκεί για λόγους πυροπροστασίας του δάσους.