Η Αίγινα γιόρτασε την Τσικνοπέμπτη.


Το έθιμο της Τσικνοπέμπτης γιορτάστηκε και στην Αίγινα, καθώς οι περισσότεροι κάτοικοι προτίμησαν να περάσουν τη σημερινή βραδιά στις παραδοσιακές ταβέρνες του νησιού ή σε μεγάλες παρέες σε σπίτια φίλων. Έτσι σήμερα Πέμπτη, δεύτερη εβδομάδα του Τριωδίου το κύριο χαρακτηριστικό της βραδιάς ήταν το τσίκνισμα από τα ψήσιμο του κρέατος στα κάρβουνα, ένα έθιμο το οποίο δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό από που προέρχεται. Πάντως τα ψητοπωλεία και οι ταβέρνες είχαν σήμερα την τιμητική τους και πολλοί προσέτρεξαν σε αυτά για να ετοιμάσουν ένα γρήγορο τραπέζι με φίλους μετά το κλείσιμο των καταστημάτων τους.

Υπήρχαν όμως και πιο οργανωμένες συνευρέσεις υπό τη μυρωδιά του τσικνίσματος όπως το καλεί η ημέρα. Έτσι ο Σύλλογος Γυναικών Αίγινας, διοργάνωσε και φέτος στο εντευκτήριο του μια γιορτή με πολύ και καλό φαγητό, πολλά ψητά και βέβαια χορό και τραγούδι. Η χαρούμενη διάθεση έφτασε στα ύψη όταν ξεκίνησε η μουσική και ο χορός στην αίθουσα που για τις ανάγκες της σημερινής βραδιάς είχε διαμορφωθεί ανάλογα με τραπέζια και καθίσματα.




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png