Παρατάθηκε έως την Παρασκευή 27 Αυγούστου, η απαγόρευση της κυκλοφορίας στις δασικές περιοχές. Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Αίγινα, σήμερα Παρασκευή 20 και αύριο Σάββατο 21 Αυγούστου.

DSC_0123-apofasi.JPG

Παρατάθηκε έως την Παρασκευή, 27 Αυγούστου 2021 και ώρα 06:00, η από από 5.8.2021 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου "Έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του κινδύνου πυρκαγιών", σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται σε ολόκληρη τη χώρα η μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε δάση, εθνικούς δρυμούς, περιοχές Natura και άλση. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.Ταυτόχρονα, για το ίδιο χρονικό διάστημα απαγορεύεται κάθε δραστηριότητα ή εργασία που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, όπως, π.χ. οξυγονοκόλληση, ή καύση εύφλεκτης ύλης.
Για κάθε παράβαση, εκτός από τις σοβαρές ποινικές κυρώσεις, προβλέπεται στην πρώτη περίπτωση πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ και στη δεύτερη, πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ.

Απαγορεύεται η μετακίνηση, η διέλευση και η παραμονή σε όλες τις δασικές περιοχές της Αίγινας.

Επίσης, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σήμερα Παρασκευή 20 και αύριο Σάββατο 21 Αυγούστου, η Αίγινα εμφανίζεται με πιθανότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς, που την εντάσσει σε αυξημένο επίπεδο ετοιμότητας επιπέδου 4. Δηλαδή ο κίνδυνος να εκδηλωθεί πυρκαγιά είναι πολύ υψηλός.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

  • Δεν καίμε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά σε υπαίθριους χώρους κατά τους θερινούς μήνες.
  • Δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές στα δάση ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα το καλοκαίρι.
  • Αποφεύγουμε τις εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (π.χ. οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που δημιουργεί σπινθήρες).
  • Δεν πετάμε αναμμένα τσιγάρα και δεν αφήνουμε σκουπίδια στο δάσος. Υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης.
  • Σεβόμαστε τις απαγορεύσεις πρόσβασης στα δάση σε περιόδους υψηλού κινδύνου.
  • Κατά την Αντιπυρική Περίοδο απαγορεύεται, λόγω αυξημένης επικινδυνότητας, η οποιαδήποτε χρήση φωτιάς στην ύπαιθρο.
Τηλ. Πυροσβεστικής Υπηρεσίας: 22970 22171 και 22970 29199 (αναγγελία πυρκαγιών).