Δυσλειτουργία μηχανής πλοίου σε δρομολόγιο από Αγ. Μαρίνα, Σουβάλα προς Πειραιά και ακυβερνησία Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους βορειοανατολικά της Αγίας Μαρίνας.


DSC_0069-limenarxeio-aeginas.JPG
Δυσλειτουργία μηχανής πλοίου σε δρομολόγιο από Αγ. Μαρίνα, Σουβάλα προς Πειραιά και ακυβερνησία Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους βορειοανατολικά της Αγίας Μαρίνας.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αργοσαρωνικού για δυσλειτουργία της αριστερής κύριας μηχανής του Ε/Γ-Δ/Ρ πλοίου ''ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΑΙΓΙΝΑΣ'' Ν.Π. 10767, στην θαλάσσια περιοχή του αγκυροβολίου Πειραιά, με 134 επιβάτες και 11 άτομα πλήρωμα, κατά την εκτέλεση εγκεκριμένου δρομολογίου του από λιμένες Αγίας Μαρίνας και Σουβάλας, για λιμένα Πειραιά.

Το πλοίο συνέχισε τον πλου του με μειωμένη ταχύτητα και αυτοδύναμα κατέπλευσε στον λιμένα Πειραιά με ασφάλεια, με τη συνοδεία Ρ/Κ πλοίου, όπου αποβίβασε τους επιβάτες του με ασφάλεια.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης, καθώς και την προσκόμιση πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Σε άλλο περιστατικό, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αίγινας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για ακυβερνησία και ύπαρξη καπνών στο Ε/Π-Τ/Ρ σκάφος με όνομα ''ΤΟΥΙΝ ΣΤΑΡΣ'' Ν.Π. 10105, στην θαλάσσια περιοχή του Σαρωνικού κόλπου, 3 ν.μ. βορειοανατολικά της Αγίας Μαρίνας ν. Αίγινας, με οκτώ επιβαίνοντες.

Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΓΙΩΡΓΗΣ ΙΙ'' Ν.Π. 9356, όπου εντόπισαν το σκάφος και τους επιβαίνοντές του καλά στην υγεία τους. Έξι εκ των επιβαινόντων μετεπιβιβάστηκαν με ασφάλεια στο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και στην συνέχεια το σκάφος ρυμουλκήθηκε από το ''ΓΙΩΡΓΗΣ ΙΙ'' και προσέδεσε στον λιμένα Αίγινας, με τους δύο επιβαίνοντες επίσης καλά στην υγεία τους.

Από το Λιμεναρχείο Αίγινας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΤΟΥΙΝ ΣΤΑΡΣ'' μέχρι την επιθεώρησή του και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Με πληροφορίες από το Γραφείο Τύπου του Λιμενικού Σώματος.