12ο Aegina Fistiki Fest. Προτεραιότητα η ασφάλεια, με την εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων. Στις 14 Σεπτεμβρίου, εθελοντικό rapid test για όλους τους συμμετέχοντες.


Η πρόεδρος του 12ου Φεστιβάλ Φιστικιού κ. Μαριλένα Γιαννούλη και ο σύμβουλος επί θεμάτων υγείας, ατομικής προστασίας και πρόληψης επισκεπτών, στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, ιατρός κ. Γρηγόρης Γαλάνης, παρουσίασαν σήμερα στο Aegina Portal τις θέσεις της Οργανωτικής Επιτροπής, ώστε να διασφαλιστεί η υγεία, τόσο των συμμετεχόντων, όσο και των επισκεπτών του Φεστιβάλ. Θα υπάρξει και νεώτερη ενημέρωση, όταν εκδοθεί η ΚΥΑ με τα υγειονομικά μέτρα της επόμενης περιόδου στην αρχή της εβδομάδας, οπότε η Οργανωτική Επιτροπή θα ανακοινώσει τα επικαιροποιημένα μέτρα, που θα εφαρμοστούν το τετραήμερο του φεστιβάλ. 

"Όπως όλοι ξέρουμε", είπε η πρόεδρος του Φεστιβάλ κ. Μαριλένα Γιαννούλη, "η πανδημία έχει αλλάξει τις ζωές μας και η επιλογή που είχαμε ήταν ή να κάνουμε ένα Φιστίκι Φεστ με τα συγκεκριμένα μέτρα που υπάρχουν σήμερα ή να μην το κάνουμε το Φιστίκι Φεστ.  Κατόπιν τούτου αποφασίσαμε, ομόφωνα, να προχωρήσουμε στη διοργάνωση έχοντας κατά νού πάντα τις εκάστοτε εγκυκλίους, που καθορίζουν τον τρόπο με τον οποίο κινούμεθα και υπάρχουν στους διάφορους χώρους.

Είμαστε μαζί με το Γρηγόρη Γαλάνη, τη γνώμη του οποίου, μάλλον τη γνώση του οποίου όπως το λέω, θέλουμε και την έχουμε σε κάθε βήμα, γιατί είναι λίγο παράξενο, όπως όλοι καταλαβαίνουμε, να κάνουμε ένα φεστιβάλ που να έχουμε ένα γιατρό για σύμβουλο. Όχι γιατί ο γιατρός δεν θα μπορούσε να είναι σύμβουλος σε οτιδήποτε άλλο, αλλά είναι σύμβουλος για τέτοια δυσάρεστα δύσκολα και αποτρεπτικά πράγματα.

Στην αρχή της εβδομάδας θα γίνει η ενημέρωση των συμμετεχόντων και των εθελοντών με τα νέα μέτρα, είπε ο ιατρός κ. Γρηγόρης Γαλάνης: "Είναι ουσιαστικά ακριβώς όπως τα είπε η Πρόεδρος, δηλαδή, επειδή φέτος έχουμε τη δυνατότητα να γίνει αυτή η γιορτή, πρέπει να γίνει σωστά, πρέπει να γίνει πάνω από όλα προσφέροντας ασφάλεια στους συμμετέχοντες και στον επισκέπτη. Έχουμε λοιπόν κάποια συγκεκριμένα μέτρα. Αυτά επικαιροποιούνται, ως είθισται, κάθε Σάββατο, οπότε την επόμενη εβδομάδα πολύ αρχή, θα υπάρξει μία ενημέρωση και των συμμετεχόντων και των εθελοντών και του κοινού, ακόμα πιο συγκεκριμένη προς τι ακριβώς πρέπει να γίνει.

Να θυμίσω ότι η έκθεση είναι σε διάφορα τμήματα. Υπάρχει κομμάτι αυτής της γιορτής τέλος πάντων θα είναι σε κλειστούς χώρους και ένα άλλο κομμάτι, το εμπορικό, θα είναι στους ανοιχτούς χώρους και οι εκδηλώσεις οι μουσικές. Οπότε το κάθε επιμέρους κομμάτι έχει διαφορετικά μέτρα που πρέπει να τηρηθούν".

Για να παραμείνει μία γιορτή και να τη χαρούμε όλοι, υπογράμμισε ο κ. Γρηγόρης Γαλάνης: "Εγώ από τη μεριά μου θα παρακαλέσω απλά τον κόσμο, ακριβώς για να παραμείνει μία γιορτή και να τη χαρούμε όλοι, να ακολουθήσουμε τα πρωτόκολλα, να ακολουθήσουμε τις συμβουλές, να ακολουθήσουμε τους εθελοντές, οι οποίοι θα είναι πάρα-πάρα πολύ ενήμεροι και θα μπορούν να επικοινωνήσουν ανά πάσα στιγμή με τη διοργάνωση και προσωπικά μαζί μου. Και πάνω από όλα να προσέχουμε την υγεία μας και όπως πάντα μέχρι τώρα σ' αυτή την όλη πορεία της πανδημίας, το πιο βασικό είναι η προσωπική υγιεινή, η τήρηση των αποστάσεων και χρήση της μάσκας. Σ’ αυτή την περίπτωση από ότι φαίνεται μέχρι τώρα θα είναι υποχρεωτική χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους. Οπότε πιστεύω ότι όπως ζήσαμε ένα καλοκαίρι πάρα πολύ όμορφο, ότι τηρώντας τα μέτρα και σ’ αυτό το κομμάτι και σε αυτή την εκδήλωση, όλα θα πάνε πολύ όμορφα και θα το χαρούμε!".

Η κ. Μαριλένα Γιαννούλη στη συνέχεια αναφέρθηκε σε μία μεγάλη εθελοντική δειγματοληψία rapid test, που διοργανώνει το Νοσοκομείο Αίγινας "Ο Άγιος Διονύσιος", για όλους τις συμμετέχοντες, στις 14 Σεπτεμβρίου: "Με όλα αυτά τα μέτρα για τα οποία μας μίλησε ο Γρηγόρης καταλαβαίνετε ότι η ασφάλεια η δικιά μας, η ασφάλεια της Αίγινας, η ασφάλεια των επισκεπτών είναι το πρώτο μέλημά μας.  Προς αυτή την κατεύθυνση λοιπόν και ευχαριστούμε πάρα πολύ το νοσοκομείο της Αίγινας και τον πατέρα Αμφιλόχιο προσωπικά, το νοσοκομείο οργανώνει την Τρίτη στις 14 Σεπτεμβρίου, εθελοντική, βεβαίως, συμμετοχή σε rapid test, όλων όσοι έχουν κάποια σχέση με το Φιστίκι Φεστ. Είναι οι εκθέτες, είναι οι εθελοντές, είναι η Οργανωτική Επιτροπή είναι ακόμη και κάποιοι άλλοι άνθρωποι οι οποίοι αισθάνονται ότι θα είναι πιο ασφαλείς και πιο σίγουροι.

Μπορούν να προσέλθουν στο νοσοκομείο 5:00 με 9:00 το απόγευμα, με την ταυτότητά τους προκειμένου να κάνουν ένα rapid test και να πάρουν άμεσα τα αποτελέσματα. Είναι ένα ισχυρό χαρτί και ένα δείγμα γραφής σε μία φάση που είμαστε αρκετά αισιόδοξοι μία και η Αίγινα από το πορτοκαλί έχει πάει στο κίτρινο.

Είναι ένα δείγμα γραφής προς τους επισκέπτες, τόνισε ο ιατρός κ. Γρηγόρης Γαλάνης: "Ουσιαστικά είναι μία πράξη και μία εθελοντική προσφορά του νοσοκομείου, αλλά δεν είναι όπως οι άλλες οι δειγματοληψίες που έχουμε κάνει μέχρι τώρα. Αυτή τη στιγμή μιλάμε για τη διασφάλιση, πάνω από όλα, όσων συμμετέχουν ενεργά, δηλαδή των επαγγελματιών του προσωπικού και των εθελοντών. Είναι ένα πάρα πολύ ωραίο δείγμα γραφής όπως είπαμε προς τους επισκέπτες, για το ότι έχουμε λάβει από το δικό μας κομμάτι, γιατί ουσιαστικά η δήλωση αυτή για μας είναι έτσι και για τον επισκέπτη.

Υπάρχει και ένα μικρό υποχρεωτικό μέσα σε όλο αυτό, καθώς με τα ισχύοντα, μέτρα τα οποία όπως είπαμε θα ανακοινώσουμε από τη Δευτέρα, ορίζει ότι ειδικά οι συμμετέχοντες στο εμπορικό κομμάτι είναι υποχρεωμένοι, βέβαια ο νόμος τώρα λέει σε βάθος εβδομάδας δύο φορές, εμείς από τη στιγμή που είναι τετραήμερο θα συζητήσουμε και θα ρωτήσουμε πώς ακριβώς πρέπει να είναι. Είναι και μία ουσιαστική υποχρέωση. Γι’ αυτό, το άλλο που θα μπορούσαμε να κάνουμε, ανάλογα τι θα προκύψει είναι σε περίπτωση που κάποιος αδυνατεί εκείνο το τετράωρο να προσφέρουμε και κάποιες ώρες πιθανώς σε συνεννόηση με το νοσοκομείο την Τετάρτη, ώστε να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι συμμετέχοντες θα τεσταριστούν".
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png