Ακυβερνησία ιστιοφόρου στις Πόρτες και εισροή υδάτων σε ταχύπλοο στο λιμάνι της Αίγινας.


Ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Αίγινας και Σαρωνικού, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για περιστατικό ακυβερνησίας του Ι/Φ σκάφους "GAIA'' σημαίας Τσεχίας, λόγω θραύσης ιστίου, με επτά αλλοδαπούς επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή "ΠΟΡΤΕΣ" ν. Αἰγινας.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Στην περιοχή έσπευσαν δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισαν το "GAIA" με τις επτά επιβαίνουσες καλά στην υγεία τους, ενώ στη συνέχεια το εν λόγω σκάφος ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια από το σκάφος "ΓΙΩΡΓΗΣ ΙΙ" Ν.Π.9356, στον λιμένα Αίγινας.

Από το Λιμεναρχείο Αίγινας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του "GAIA'' μέχρι την επιθεώρησή του και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αίγινας, από ιδιώτη, για εισροή υδάτων στο Τ/Χ σκάφος "ΚΟΝΤΙΚΙ" Τ.Π.707Δ', το οποίο βρισκόταν ελλιμενισμένο εντός του λιμένα Αίγινας.

Στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπιστώθηκε ότι το ανωτέρω σκάφος ήταν ημιβυθισμένο, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε απάντληση υδάτων, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ανέλκυσής του.

Από το Λιμεναρχείο Αίγινας, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του "ΚΟΝΤΙΚΙ" μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας, ενώ τέθηκε σε ετοιμότητα προσωπικό και μέσα απορρύπανσης, για προληπτικούς λόγους.

Με πληροφορίες από το Γραφείο Τύπου του Λιμενικού Σώματος.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png