Δωρεάν rapid test για όσους συμμετέχουν στο Aegina Fistiki Fest, στο νοσοκομείο "Ο Άγιος Διονύσιος".


Σήμερα Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου, από τις 5 μ.μ. έως τις 9 μ.μ. στο Νοσοκομείο Αίγινας Ο "Άγιος Διονύσιος", δίνεται η δυνατότητα σ' όλα τα άτομα που ασχολούνται εθελοντικά ή επαγγελματικά με το Aegina Fistiki Fest, να κάνουν δωρεάν τα απαιτούμενα rapid test. Στο Aegina Portal μίλησαν η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Μαριλένα Γιαννούλη και ο σύμβουλος επί θεμάτων υγείας, ατομικής προστασίας και πρόληψης επισκεπτών, στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, ιατρός κ. Γρηγόρης Γαλάνης.

Αφορά όλους όσους συμμετέχουν στο Φεστιβάλ Φιστικιού είπε η Μαριλένα Γιαννούλη: "Βρισκόμαστε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του νοσοκομείου Αιγίνης “Ο Άγιος Διονύσιος”, ένα χώρο που στεγάζει όλους όσοι κάνουνε μοριακό τεστ ή rapid test. Εμείς σαν εκπρόσωποι του Φιστίκι Φεστ, βρισκόμαστε εδώ, καταρχήν ευχαριστώντας θερμά και το νοσοκομείο, το προσωπικό του νοσοκομείου, νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και τον πατέρα Αμφιλόχιο προσωπικά, και το Γρηγόρη Γαλάνη ο οποίος συμμετέχει ούτως ή άλλως την Επιτροπή μας.

Ευχαριστούμε γιατί απόψε 5:00 με 9:00 το βράδυ, εδώ, όλοι όσοι συμμετέχουν κάθ’ οποιαδήποτε τρόπο στο Φιστίκι Φεστ, είτε ως εκθέτες, είτε ως διοργανωτές, είτε ως εθελοντές στις εκθέσεις μας ή στις συναυλίες, οπουδήποτε, μπορούν να έρθουν να κάνουν δωρεάν Rapid test στο νοσοκομείο. Αυτό είναι ίσως μία απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους".

Ο σύμβουλος επί θεμάτων υγείας, ιατρός Γρηγόρης Γαλάνης εξήγησε τους λόγους: "Σήμερα 5:00 με 9:00 εδώ στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, όπου γίνονται τα τεστ από την αρχή της πανδημίας και που εξετάζονται κιόλας τα πιθανά κρούσματα από σκοπιάς του νοσοκομείου μας, θα γίνει λοιπόν δωρεάν δειγματοληψία, στην οποία πραγματικά καλώ όλους όσους μπορούν να κάνουν αυτό το τεστ και συμμετέχουν κατά οποιονδήποτε τρόπο όπως είπε και η Πρόεδρος το Φιστίκι Φεστ.

Υπάρχει ένα εθελοντικό κομμάτι, αλλά υπάρχει και ένα πρέπει, καθόσον όπως είπαμε και την προηγούμενη φορά, είναι πάρα πολύ λογικό να θέλουμε να προσφέρουμε αυτή την ασφάλεια και στους συμμετέχοντες και στους επισκέπτες. Σ’  αυτό λοιπόν το πλαίσιο να πω ότι επειδή όπως είπαμε και την προηγούμενη φορά υπάρχουν κάποια νέα μέτρα και κάποιες αλλαγές τις οποίες θα σας παραθέσουμε και γραπτώς, το πιο βασικό κομμάτι είναι η προσωπική πάλι προστασία και η χρήση της μάσκας.

Δηλαδή, επειδή και μακάρι, περιμένουμε αρκετή προσέλευση και με βάση και τις προηγούμενες χρονιές που είχε γίνει - πέρσι, είναι πάρα πολύ λογικό στα μέτρα αυτά να συμπεριλαμβάνεται η χρήση της μάσκας από όλους εμβολιασμένος και μη και σε εξωτερικούς χώρους.

Εννοείται ότι είναι σε όλους τους εσωτερικούς, αλλά το καινούργιο και πολύ σημαντικό είναι και σε όλους τους χώρους που υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, υπάρχει συγχρωτισμός. Οπότε όπως καταλαβαίνετε και στα εμπορικά περίπτερα, ειδικά τις ώρες αιχμής και στην παραλία, αναγνωρίζω και καταλαβαίνω, ότι πολλοί από εμάς επειδή δεν υπήρχε κάποιο τέτοιο μέτρο, θα θέλουνε και την Παρασκευή και το Σάββατο πιθανώς να κάνουν τη βόλτα τους, όπως πάντα χωρίς μάσκα, είναι ανθρώπινο και λογικό.

Από εκεί και πέρα λοιπόν, επειδή θέλουμε όλο αυτό να παραμείνει μία γιορτή, είναι πάρα πολύ σημαντικό τις συγκεκριμένες μέρες, ειδικά στα σημεία των περιπτέρων και της έκθεσης, ειδικά στα σημεία που υπάρχει πολύς κόσμος, πάνω από όλα να θυμηθούμε ότι είναι ένα τετραήμερο γιορτής, ένα τετραήμερο που προβάλλουμε το νησί μας.

Ας φύγει λοιπόν και η κατακλείδα ας πούμε και το μετά να είναι εξίσου ευχάριστο με ότι γίνει και να είμαστε πάρα πολύ απόλυτοι στα προσωπικά μέτρα ασφαλείας".

Και μία είδηση της τελευταίας στιγμής. Όλες οι συναυλίες θα γίνουν στο γήπεδο, εκτός από της Ελένης Δήμου που θα γίνει κανονικά στα Λουτρά της Σουβάλας.

Η πρόεδρος του Φεστιβάλ κ. Μαριλένα Γιαννούλη έδωσε και μία είδηση για τις συναυλίες: "Θα ήθελα επίσης να προσθέσω, ότι σύμφωνα με τα μέτρα δεν μπορούμε να κάνουμε τις συναυλίες όπως ακριβώς τις είχαμε προγραμματίσει, δηλαδή στον Άγιο Νικόλα το Θαλασσινό. Είναι αδύνατον, δεν επιτρέπεται. Κατόπιν τούτου, όλες μας συναυλίες από την Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, θα γίνουν στο γήπεδο. Θα έχουμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε σπουδαία ονόματα και τοπικά συγκροτήματα, αλλά θα γίνουν στο γήπεδο με τα μέτρα που ισχύουν για τις συναυλίες.  Η συναυλία που θα γίνει την Τετάρτη, θα γίνει κανονικά με την Ελένη Δήμου στα Λουτρά της Σουβάλας, όπως είχε προγραμματιστεί".
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png