Άναρχη εικόνα η παραλία της Αίγινας.


Άναρχη εικόνα παρουσιάζει την τελευταία περίοδο η παραλία της Αίγινας, αλλά και οι δρόμοι του εμπορικού κέντρου του νησιού. Οι συνθήκες που καταγράφει το ρεπορτάζ του Aegina Portal απέχουν μακράν από την εικόνα που είχε παρουσιαστεί κατά την έναρξη της εφαρμογής του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης και των αλλαγών που είχαν φέρει οι διαγραμμίσεις στην παραλία του νησιού. Τα μέτρα που προβλέπει το σύστημα φαίνεται ότι έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους, κάτι που αναδεικνύεται μια μέρα σαν την σημερινή, με κατά διαστήματα βροχερό καιρό και αυξημένη κίνηση στο κέντρο. Αυτοκίνητα παρκαρισμένα οπουδήποτε και με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανάκια πάνω στα πεζοδρόμια, αυτοκίνητα παρκαρισμένα στο πεζοδρόμιο μπροστά και απέναντι από τα cafe, συνεχή προβλήματα στην ροή της κυκλοφορίας, επικίνδυνα περιστατικά με μηχανάκια που διασχίζουν την παραλία και αυτοκίνητα που προσπαθούν να ξεπαρκάρουν από διάφορα σημεία, μεγάλα οχήματα αδυνατούν να περάσουν.

Το ίδιο κακή και επικίνδυνη παρουσιάζεται και η κατάσταση σε διάφορα σημεία της εισόδου στο κέντρο όπως στην περιοχή μπροστά από την παιδική χαρά στο Ακρογιάλι, όπου καθημερινά τα αυτοκίνητα καταλαμβάνουν τα πεζοδρόμια δεξιά και αριστερά του δρόμου, δημιουργώντας ασφυκτικές κυκλοφοριακές συνθήκες για την ροή των αυτοκινήτων. Την εικόνα συμπληρώνουν οι άδειες θέσεις της ελεγχόμενης στάθμευσης λίγο πιο κάτω. Την ίδια στιγμή πολλοί από τους επαγγελματίες της παραλίας εκφράζουν τα παράπονα τους καθώς η άναρχη στάθμευση εμποδίζει την διέλευση των πεζών προς της επιχειρήσεις τους. Παράλληλα πολλοί είναι οι κάτοικοι του κέντρου που ενώ έχουν προπληρώσει την κάρτα μόνιμου κατοίκου, βλέπουν το μέτρο να μην λειτουργεί σωστά καθώς δεν υπάρχει επαρκής έλεγχος.

Η ίδια κακή εικόνα παρουσιάζεται και τις βραδινές ώρες, όταν πλέον η ώρα της εμπορικής κίνησης έχει παρέλθει, με τα αυτοκίνητα να σταθμεύουν οπουδήποτε, ακόμη και στους στενούς δρόμους που οδηγούν στην παραλία, αποκόπτοντας κάθε δυνατότητα πρόσβασης σε οχήματα άμεσης ανάγκης όπως ένα ασθενοφόρο ή ένα πυροσβεστικό όχημα. Πολίτες εκφράζουν τη δυσφορία τους, γιατί όπως είχε διατυπωθεί κατά τη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης των μέτρων, η συνήθεια και η εκπαίδευση πάνω στα μέτρα της ελεγχόμενης στάθμευσης και των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, αποτελούσαν ένα σημαντικό κομμάτι για την επιτυχία τους. Με την "κοιλιά" που κάνουν όμως κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, επανέρχονται ή δημιουργούνται νέες κακές συνήθειες στάθμευσης και κυκλοφορίας. Πολλοί από τους κατοίκους του νησιού ρωτούν γιατί η "καλή ποιότητα ζωής" θα πρέπει να ισχύει μόνο κατά τους μήνες της τουριστικής περιόδου και όχι κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου. Τέλος πολλά είναι τα παράπονα για τον επαρκή έλεγχο από τη Δημοτική Αστυνομία, καθώς όπως καταμαρτυρούν πολίτες του νησιού ο ελεγκτικός μηχανισμός της δεν παρουσιάζει συνέχεια και συνέπεια.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png