Τι προβλέπει για την Αίγινα το Σχέδιο Ανάπτυξης Δικτύου για την περίοδο 2021-2025, που υποβλήθηκε στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.


Στην απόφαση για την έγκριση του Σχεδίου Ανάπτυξης του Δικτύου για την περίοδο 2021-2025, που υποβλήθηκε από τη ΔΕΔΔΗΕ στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, για την Αίγινα αναφέρονται τα ακόλουθα:

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.
Στην ενότητα που αφορά τα έργα αντικατάστασης και ανακαίνισης, αναφέρονται τα ακόλουθα:
 
Αναβάθμιση υποβρύχιας διασύνδεσης Αίγινα – Μέθανα:

ΑΝ.ΥΒ.19.38 Αναβάθμιση υποβρύχιας διασύνδεσης Αίγινα – Μέθανα H υφιστάμενη υποβρύχια σύνδεση περιλαμβάνει τέσσερα τριπολικά καλώδια (τρία καλώδια 3x150 mm2 Αl και ένα 3x195 mm2 Cu), μήκους περίπου 9‐10 km το καθένα.
 
Για τη μείωση του αριθμού των βλαβών της διασύνδεσης προβλέπεται αποξήλωση και αντικατάσταση τμήματος 150 m ενός εκ των τριπολικών καλωδίων Al, το οποίο παρουσιάζει σημαντικό αριθμό βλαβών, καθώς και προστασία δια ταφής του νέου τμήματος. Επιπλέον, προβλέπεται κατάλληλη προστασία (π.χ. ταφή) των καλωδίων στην περιοχή προσαιγιάλωσης στα Μέθανα σε μήκος 300 m, αναφέρει το σχέδιο.

Υπενθυμίζεται ότι ένα πάγιο αίτημα του Δήμου Αίγινας για την ηλεκτροδότηση του νησιού, είναι η ζεύξη της Αίγινας με τα Μεγάρα και ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή να υπάρξει μία ανασκόπηση για το στάδιο που βρίσκονται οι διαδικασίες.