Κινητό Πράσινο Σημείο, θα επισκεφθεί αύριο για πρώτη φορά την Αίγινα. Επιβεβαιώθηκε πλήρως το άρθρο του Aegina Portal.


Πλήρως επιβεβαιώθηκε το άρθρο του Aegina Portal, που δημοσιεύθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου, σχετικά με τα Κινητά Πράσινα Σημεία, τη συμμετοχή του Δήμου Αίγινας στο πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής με τίτλο The Green City και μία σειρά από άλλα παρόμοια ζητήματα.

 
Πρόκειται για το πρώτο βήμα του Δήμου Αίγινας στην ανταποδοτική ανακύκλωση, που προφανώς γίνεται πιλοτικά. Οι κάτοικοι του νησιού θα μπορέσουν αύριο Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου, από τις 11:00 έως τις 15:00 να ανακυκλώσουν στο όχημα του Κινητού Πράσινου Σημείου, που θα βρίσκεται στην περιοχή της "Παναγίτσας" απέναντι από την εκκλησία, τα ακόλουθα:
  • Χαρτί – χαρτόνι
  • Γυαλί
  • Ηλεκτρονικό και ηλεκτρικό εξοπλισμό (όχι ογκώδεις συσκευές)
  • Ρούχα (ένδυση – υπόδηση)
  • Υφάσματα
  • Μεταλλικά αντικείμενα
  • Αλουμίνιο
  • Βρώσιμα έλαια και λίπη
  • Πλαστικά
Το πρόγραμμα The Green City, όπως αναφέρει η σημερινή ανακοίνωση του Δήμου Αίγινας, υλοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, τον ΕΔΣΝΑ και την εταιρεία Citipost και πολίτες προσκομίζουν στα Κινητά Πράσινα Σημεία του διαχωρισμένα ανακυκλώσιμα υλικά, τα οποία μετατρέπονται σε πόντους και εξαργυρώνονται μέσω μεγάλων επιχειρήσεων που συνεργάζονται με το πρόγραμμα.
 
Με την ευκαιρία στο Aegina Portal μίλησε ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς, που κάλεσε τους πολίτες να ανακυκλώσουν συμμετέχοντας στην αυριανή δράση στην "Παναγίτσα".
 
Σαφώς η ανακύκλωση μέσω Κινητών Πράσινων Σημείων είναι ένα μεγάλο πρόγραμμα, χρειάζεται ενημέρωση και προγραμματισμό. Ελπίζουμε να υπάρξουν σύντομα αναλυτικές ανακοινώσεις για το μέλλον του προγράμματος στο Δήμο Αίγινας, οδηγίες και ενημέρωση προς τους πολίτες.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png
Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png