Πολύ καλή ήταν η ανταπόκριση των κατοίκων της Αίγινας, που ανακύκλωσαν στο "Κινητό Πράσινο Σημείο". Θα επιστρέψει στις 27 Οκτωβρίου!


Ως πολύ καλή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η ανταπόκριση των κατοίκων της Αίγινας, στη δράση της ανταποδοτικής ανακύκλωσης που έγινε σήμερα από τις 11:00 το πρωί έως τις 15:00 το μεσημέρι στην περιοχή της "Παναγίτσας". Πιο συγκεκριμένα την Αίγινα επισκέφθηκε σήμερα ένα όχημα της Περιφέρειας Αττικής, ένα "Κινητό Πράσινο Σημείο" το οποίο προσφέρει ανταποδοτική ανακύκλωση.


Δηλαδή ο κάτοικος της Αίγινας, μπορούσε να πάει τα υλικά για ανακύκλωση που είχε διαχωρίσει, να εγγραφεί το πρόγραμμα The Green City και να κερδίσει πόντους, που στην συνέχεια μπορεί να τους χρησιμοποιήσει σε καταστήματα που συνεργάζονται στο πρόγραμμα.
 
Παρά το γεγονός ότι η δράση αυτή διήρκεσε μόλις πέντε ώρες και η άφιξη του ειδικού οχήματος είχε ανακοινωθεί μόνο εικοσιτέσερις ώρες πριν, η αρμόδια υπάλληλος δήλωσε στο Aegina Portal ότι η ροή του κόσμου, που πήγαιναν για να ανακυκλώσουν και να εγγραφούν στο πρόγραμμα ήταν συνεχής!  
 
Μάλιστα, το όχημα του "Κινητού Πράσινου Σημείου" της Περιφέρειας Αττικής και του ΕΔΣΝΑ θα επιστρέψει και πάλι στην Αίγινα στις 27 Οκτωβρίου!
 
Με αυτή τη δράση ο δήμος της Αίγινας, έκανε ένα πρώτο βήμα, έστω και πιλοτικά, στην ανταποδοτική ανακύκλωση και είναι ανάμεσα στους Δήμους της Αττικής, τους οποίους έχει επισκεφθεί ένα "Κινητό Πράσινο Σημείο".
 
Το πρόγραμμα The Green City, όπως αναφέρει η σχετιή ανακοίνωση του Δήμου Αίγινας, υλοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, τον ΕΔΣΝΑ και την εταιρεία Citipost και πολίτες προσκομίζουν στα Κινητά Πράσινα Σημεία του διαχωρισμένα ανακυκλώσιμα υλικά, τα οποία μετατρέπονται σε πόντους και εξαργυρώνονται μέσω μεγάλων επιχειρήσεων που συνεργάζονται με το πρόγραμμα.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png