Το πρόβλημα της έλλειψης χρήσης κράνους και ζώνης ασφαλείας, σε επιστολή αναγνώστη.


Στις 18 Αυγούστου 2021 το Aegina Portal έλαβε μία επιστολή από αναγνώστη, που παραθερίζει στην Αίγινα επί σειρά ετών. Στην επιστολή αυτή θίγει ένα σημαντικό πρόβλημα, που αφορά στην ασφάλεια των οδηγών, καθώς όπως διαπιστώνει οι περισσότεροι από τους μοτοσικλετιστές και τους οδηγούς αυτοκινήτων δεν φορούν κράνος και ζώνη ασφαλείας αντίστοιχα. Παρατηρεί, απουσία της αστυνομίας, ηχορύπανση από εξατμίσεις και δυνατή μουσική.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής το οποίο έστειλε στην Ελληνική Αστυνομία:
 
"Τα τελευταία 30 χρόνια είμαι μόνιμος παραθεριστής στην Αίγινα με ιδιοκτήτη κατοικία της οικογένεια μας. Από την άρση των μετακινήσεων και έως σήμερα είμαι συνεχώς στην Αίγινα και εκτός από ελάχιστες φορές έχω παρατηρήσει την παρουσία της αστυνομίας. Αποτέλεσμα την πλήρη ασυδοσία εκ μέρους των πολιτών. Ποιο συγκεκριμένα το 95% των μοτοσικλετιστών κυκλοφορεί χωρίς κράνος, το 60% χωρίς ζώνες ασφαλείας στα ΙΧ, ηχορύπανση λόγω εξατμίσεων σε μεγάλο βαθμό καθώς επίσης και αυτοκίνητα στην νύχτα με μουσική στο φουλ. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια σιωπηρή εντολή για την χαλαρή εφαρμογή αστυνόμευσης εάν ναι παρακαλώ να με ενημερώσετε αλλιώς παρακαλώ για της από μέρους σας ενέργειες".
 
Στις 6 Σεπτεμβρίου 2021, από την Διεύθυνση Αστυνομίας Πειραιά, έλαβε την ακόλουθη απαντητική επιστολή:
 
"Η νήσος Αίγινα, αστυνομεύεται από το οικείο Αστυνομικό Τμήμα, το οποίο έχει αρμοδιότητα "Γενικής Αστυνόμευσης - Τροχαίας - Δημόσιας και Κρατικής Ασφάλειας".
 
Με το υπάρχον προσωπικό, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για εξασφάλιση της δημόσιας ειρήνης και ευταξίας, της απρόσκοπτης κοινωνικής διαβίωσης των πολιτών και για την πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος.
 
Στο πλαίσιο των ανωτέρων στην υφιστάμενη Υπηρεσία μας, διαβιβάστηκε η σχετική επιστολή σας και εδόθησαν οι απαραίτητες οδηγίες και εντολές για εντατικοποίηση των μέτρων εμφανούς αστυνόμευσης  με εποχούμενες και πεζές περιπολίες καθ' όλο το 24ωρο καθώς και με τα συνεργεία τροχονομικών ελέγχων, διενεργώντας ουσιαστικούς ελέγχους με σκοπό την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών".
 
Στις 23 Σεπτεμβρίου 2021, ο παραθεριστής διαπιστώνει ότι δεν υπάρχει κάποια πρόοδος στην χρήση του προστατευτικού κράνους και αποστέλλει μία ακόμη επιστολή, στο Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας  στην οποία αναφέρει τα ακόλουθα:
 
"Αξιότιμοι κύριοι,
Κατ' αρχάς θα ήθελα να ευχαριστήσω για την από 18-08-2021 ηλεκτρονικής επιστολής μου διαβίβαση στο Α.Τ.Αίγινας οδηγιών για αύξηση των εμφανών μέτρων αστυνόμευσης.
Προς ενημέρωσης σας θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι ουδεμία πρόοδος στην εφαρμογή προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς δικύκλων παρατηρήθηκε το τελευταίο διάστημα.
Παρακαλώ για της ενέργειες από μέρους σας.
Μετά τιμής"
 
Το Aegina Portal επικοινώνησε στην συνέχεια με τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αίγινας, ο οποίος απάντησε ότι το καλοκαίρι είναι μία πολύ δύσκολη εποχή για την Αίγινα, καθώς αυξάνεται ο πληθυσμός του νησιού. Το Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας αντιμετωπίζει πρόβλημα λόγω των αδειών, της έλλειψης προσωπικού και των πολλών περιστατικών που καλείται να αντιμετωπίσει το καλοκαίρι. Για τους λόγους αυτούς δεν είναι δυνατόν αυτοί οι έλεγχοι να έχουν εκτεταμένο χαρακτήρα. Συστηματικά, αυτοί οι έλεγχοι γίνονται κάθε χρόνο την περίοδο από τέλη Σεπτέμβρη, αρχές Οκτώβρη και διαρκούν μέχρι τέλος Μαΐου.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png