Ζημιές σε ιστιοφόρα σκάφη προκάλεσε η καταιγίδα σήμερα το βράδυ. Τραυματίστηκε ελαφριά ένα άτομο, που μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας.


Η σύντομη καταιγίδα η οποία εκδηλώθηκε σήμερα μετά στις 20:00 το βράδυ στην Αίγινα, δημιούργησε προβλήματα σε σκάφη που είχαν αγκυροβολήσει στην μεγάλη προβλήτα του Λευκού Φανού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέγραφε ο Μετεωρολογικός Σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που βρίσκεται εγκατεστημένος στο ΓΕΛ Αίγινας, στις 20:03 σήμερα το βράδυ εκδηλώθηκαν άνεμοι έντασης 6 μποφόρ.
 
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Στέλιος Θεριανός, μιλώντας στο Aegina Portal είπε ότι λόγω του καιρού σε κάποια από τα σκάφη που είχαν δέσει εκεί, μπλέχτηκε το άλμπουρο του ενός σκάφου με το άλμπουρο του διπλανού σκάφους και προκλήθηκαν ζημιές.
 
Σε ερώτηση εάν από το περιστατικό υπήρξε κάποιος τραυματισμός, καθώς νωρίτερα στην προβλήτα είχε πάει ασθενοφόρο, απάντησε ότι υπήρξε ελαφρής τραυματισμός ενός ατόμου που μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αίγινας.

Επίσης, από το Λιμεναρχείο Αίγινας, έγινε επιχείρηση απομάκρυνσης επιβαινόντων, από σκάφη που βρίσκονταν σε κίνδυνο.

[upd 11/10/2021 2:33 μ.μ.] Το Γραφείο Τύπου του Λιμενικού Σώματος εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση, σχετικά με τα συμβάντα που έλαβαν χώρα τις βραδινές ώρες της 10ης Οκτωβρίου.

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αίγινας, ότι το Ε/Π-Τ/Ρ σκάφος "ΜΟΥΝΤ ΓΚΕΪ" Ν.Π.12337, το οποίο βρισκόταν προσδεμένο έξω από τον κεντρικό λιμένα Πέρδικας ν. Αίγινας, υπέστη υλικές ζημιές κατόπιν εκδήλωσης δυσμενών καιρικών συνθηκών στην εν λόγω περιοχή.
Μετά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών, το ανωτέρω σκάφος κατέπλευσε αυτοδύναμα και με ασφάλεια εντός του λιμένα Πέρδικας, ενώ οι πέντε αλλοδαποί επιβαίνοντες του πλοίου, είναι καλά στην υγεία τους.

Επίσης, ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αίγινας, ότι το Ε/Π-Τ/Ρ σκάφος "ΝΤΟΥΕΝΤΕ" Ν.Π.12883, το οποίο βρισκόταν προσδεμένο έξω από τον κεντρικό λιμένα ν. Αίγινας, υπέστη υλικές ζημιές λόγω πρόσκρουσης της δεξιάς καρίνας στον προβλήτα, ως συνέπεια του έντονου κυματισμού που επικρατούσε στην περιοχή .
Κατόπιν βελτίωσης των καιρικών συνθηκών, το ανωτέρω σκάφος κατέπλευσε αυτοδύναμα και με ασφάλεια εντός του λιμένα Αίγινας, ενώ οι τρεις αλλοδαποί επιβαίνοντες του σκάφους, είναι καλά στην υγεία τους.

Ακόμη, ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αίγινας, ότι το Ε/Π-Τ/Ρ σκάφος "ΑΝΙΜΑ" Ν.Π.12428, το οποίο βρισκόταν προσδεμένο έξω από τον κεντρικό λιμένα ν. Αίγινας, υπέστη θραύση ιστίου λόγω πρόσκρουσης στον προβλήτα, ως συνέπεια του έντονου κυματισμού που επικρατούσε στην περιοχή.
Κατόπιν βελτίωσης των καιρικών συνθηκών, το ανωτέρω σκάφος κατέπλευσε αυτοδύναμα και με ασφάλεια εντός του λιμένα Αίγινας, ενώ οι έξι αλλοδαποί επιβαίνοντες του σκάφους, είναι καλά στην υγεία τους.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους των ανωτέρω σκαφών μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικών αξιοπλοΐας από τους νηογνώμονες που τα παρακολουθούν, ενώ από τα περιστατικά δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Τέλος, ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αίγινας, ότι τα Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφη "ΒΑΣΙΛΙΚΗ" Ν.Π.10462 και "ΑΛΜΥΡΑ" Ν. Ηγουμενίτσας 34, τα οποία ήταν προσδεδεμένα μεταξύ τους έξω από τον κεντρικό λιμένα ν. Αίγινας, υπέστησαν υλικές ζημιές λόγω του έντονου κυματισμού που επικρατούσε στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή.

Συγκεκριμένα, ενεπλάκησαν τα ιστία των ανωτέρω σκαφών, με αποτέλεσμα να προκληθεί εισροή υδάτων στο "ΒΑΣΙΛΙΚΗ", με τέσσερις αλλοδαπούς επιβαίνοντες και απώλεια άλμπουρου στο "ΑΛΜΥΡΑ", με έξι αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Μετά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών και την απεμπλοκή των ιστίων τους, τα εν λόγω σκάφη, με τη συνδρομή ιδιωτών δυτών καθώς και του σκάφους "ΑΣΤΡΟΠΕΛΕΚΙ" Λ.Α. 3135, κατέπλευσαν με ασφάλεια εντός του λιμένα Αίγινας. Όλοι οι επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους, ενώ αναφέρθηκε ελαφρύς τραυματισμός ενός εκ των επιβαινόντων, ο οποίος αφού μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αίγινας για διενέργεια εξετάσεων και παροχή πρώτων βοηθειών, δεν έχρηζε περαιτέρω ιατρικής φροντίδας.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους των εν λόγω σκαφών, μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τους νηογνώμονες που τα παρακολουθούν, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png
Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png