Περιστατικά ακυβερνησίας και προσάραξης σκαφών, κλήθηκε να αντιμετωπίσει χθες το βράδυ το Λιμεναρχείο Αίγινας.


Δύο ακόμη περιστατικά κλήθηκε να αντιμετωπίσει χθες το βράδυ το Λιμεναρχείο Αίγινας. Το πρώτο αφορούσε ακυβερνησία σκάφους και το δεύτερο προσάραξη. Έτσι, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του Λιμενικού Σώματος,  η Λιμενική Αρχή Αίγινας ενημερώθηκε, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για ακυβερνησία του Ε/Γ-Τ/Ρ "CHRISMAR" σημαίας Γαλλίας, στη θαλάσσια περιοχή Αίγινας, με δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.
Άμεσα στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ στη συνέχεια, το εν λόγω σκάφος κατέπλευσε αυτοδύναμα στον λιμένα Αίγινας με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.
Από το Λιμεναρχείο Αίγινας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του "CHRISMAR" μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Επίσης, η Λιμενική Αρχή Αίγινας ενημερώθηκε από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για προσάραξη του Ι/Φ σκάφους "ALIΜIA" σημαίας Γαλλίας, με τέσσερις αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή Κόλπου "ΒΑΘΥ" βόρεια ν. Αίγινας.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, από ξηράς, ενώ στη συνέχεια, το εν λόγω σκάφος κατέπλευσε αυτοδύναμα στον λιμένα Αίγινας, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι επιβάτες, καλά στην υγεία τους.

Από το Λιμεναρχείο Αίγινας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του "ALIΜIA" μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Με πληροφορίες από το Γραφείο Τύπου του Λιμενικού Σώματος.