Ισχυρή καταιγίδα σημειώθηκε στην Αίγινα στις 12 το μεσημέρι. Ο καιρός βελτιώθηκε και η βροχή σταμάτησε μία ώρα αργότερα.


Ισχυρή καταιγίδα εκδηλώθηκε σήμερα μετά τις 12:05 το μεσημέρι στην Αίγινα. Η έντονη βροχόπτωση διήρκεσε περίπου μισή ώρα. Στο νησί συνέχισε να βρέχει, με ένταξη που αυξομειώνεται κατά διαστήματα. Μετά από μία ήρεμη νύχτα, το πρωινό στην Αίγινα δεν προμήνυε την ισχυρή βροχόπτωση που θα ακολουθούσε.


Η βροχή στην Αίγινα ξεκίνησε γύρω στις 11 πρωί με αυξομειούμενη ένταση. Μετά τις 12:05 μετατράπηκε σε ισχυρή καταιγίδα.

Οι διερχόμενοι πολίτες έπρεπε να δείξουν μεγάλη προσοχή, καθώς λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης, σε κεντρικούς δρόμους του νησιού η στάθμη του νερού είχε ανέβει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το σημείο της Αφαίας, στο ύψος της Καποδιστρίου, αλλά και στους γύρω μικρότερους δρόμους, όπου το πρόβλημα ήταν έντονο κατά τη διάρκεια της καταιγίδας.



Στην περιοχή "Λάκα" σε έναν από τους πιο εμπορικούς δρόμους του νησιού, το νερό έφτασε στο ύψος του πεζοδρομίου, δηλαδή γύρω στα 20 εκατοστά (πρόκειται για μία περιοχή που αντιμετωπίζει συχνά προβλήματα στις βροχοπτώσεις). Καταστηματάρχες λένε ότι εάν η ισχυρή βροχόπτωση συνέχιζε για λίγο ακόμη, το νερό θα έμπαινε μέσα στα καταστήματα.

Στην παραλία, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, το νερό έφτασε στην πλατεία καταστημάτων.



Λίγο πριν τις 13:00 το μεσημέρι η βροχόπτωση εξασθένησε ακόμη περισσότερο και σταμάτησε.

Κατά τη διάρκεια της καταιγίδας σημειωθήκαν διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος στους Αγίους Ασωμάτους, στην Αγία Μαρίνα, το Μεσαγρό και σε άλλες περιοχές, όπως επιβεβαιώνει ο πρόεδρος της Κοινότητας Μεσαγρού κ. Μανώλης Λεούσης, με τον οποίο επικοινώνησε αρχικά το Aegina Portal. Αργότερα το ρεύμα επανήλθε.  Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Μανώλης Λεούσης στην περιοχή της Κοινότητας δεν παρουσιάστηκαν σοβαρά προβλήματα.

Σύμφωνα με αναφορές πολιτών, έντονο πρόβλημα αντιμετώπισε ένα σημείο του κεντρικού δρόμου των Αγίων Ασωμάτων, καθώς υπήρξε μεγάλη συγκέντρωση νερών της βροχής.



Στην Κοινότητα Βαθέος ο πρόεδρος κ. Ηλίας Γρυπαίος δήλωσε ότι η περιοχή της Κοινότητας δεν αντιμετώπισε προβλήματα από την καταιγίδα, ωστόσο υπήρξε διακοπή ρεύματος που κράτησε λιγότερο από μία ώρα.

Στην Λεύκη στην περιοχή του ΕΠΑΛ υπήρξε και πάλι υπερχείλιση στο οδόστρωμα. Η διέλευση των οχημάτων και ειδικά στα μηχανάκια μπορούσε να γίνει αλλά με προσοχή.



Ο πρόεδρος της Κοινότητας Πέρδικας κ. Μιχάλης Μαρτής, μιλώντας στο Aegina Portal, είπε ότι στην Πέρδικα δεν δημιουργήθηκαν προβλήματα από την καταιγίδα. Παρατηρήθηκε μία βύθιση του ηλεκτρικού ρεύματος χωρίς να σημειωθεί διακοπή.

Ο Σταύρος Ρωπαΐτης στο ρεπορτάζ που έστειλε στις 14:15, επισημαίνει το πρόβλημα από πέτρες και λάσπες στο οδόστρωμα στην περιοχή της Αιγινήτισσας, αναφέροντας ότι χρειάζεται προσοχή από τους οδηγούς.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που έκανε ο Σταύρος Ρωπαΐτης, στην περιοχή της Αιγινήτισσας, στο οδόστρωμα υπάρχουν μικρές πέτρες καθώς και λάσπες και θα χρειαστεί προσοχή από τους οδηγούς. Επίσης, μικρές πέτρες έχουμε πέσει στο οδόστρωμα στην περιοχή των Βροχείων στον παραλιακό δρόμο Αίγινας - Πέρδικας.



Το ρεπορτάζ του Σταύρου Ρωπαΐτη περιλαμβάνει και την κεντρική φωτογραφία της ενημέρωσης, όπου ο Δήμος φαίνεται να έχει τοποθετήσει στην Καποδιστρίου μαδέρια για να εκτρέψει το νερό, όπως και στην είσοδο του Α’ Γυμνασίου.  Εκεί ήταν ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Καραγιάννης και ο πρόεδρος της Κοινότητας Αίγινας κ. Παναγιώτης Κασιμάκης, αναφέρει το ίδιο ρεπορτάζ.

To Aegina Portal επικοινώνησε στις 14:25 με τον πρόεδρο της Κοινότητας Κυψέλης κ. Μηνά Γιαννούλη. Ο κ. Γιαννούλης είπε ότι δεν δημιουργήθηκαν σημαντικά προβλήματα, ωστόσο υπήρξε διακοπή ρεύματος στην Κυψέλη για περίπου μία ώρα.



Παράλληλα πάρχει αναφορά από πολίτη, ο οποίος επισημαίνει πλημμυρισμένο δρόμο στην περιοχή της Αγίας Ειρήνης. Το ίδιο πρόβλημα είχε καταγράψει και στην προηγούμενη ισχυρή βροχόπτωση λίγες ημέρες πριν.

Το Aegina Portal επικοινώνησε με το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αίγινας, το οποίο δέχθηκε πέντε κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, από τις οποίες ήταν δυνατή η άντληση σε δύο αυτές. Οι περιοχές ήταν η Σουβάλα, το Παρατηρητήριο στην Κυψέλη, η περιοχή της Αγίας Ειρήνης, η περιοχή των Αγίων και μία ακόμη περίπτωση στην περιοχή του κέντρου της Αίγινας.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι απομακρύνθηκαν πέτρες και λάσπες που από τους δρόμους στα Βροχεία και στην Αιγινήτισσα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png