10ος Αγώνας Δρόμου Ιωάννης Καποδίστριας. Ένας μεγάλος επετειακός αγώνας.

 
Αναλυτικά τα αποτελέσματα του αγώνα, μπορείτε να τα δείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης κάνοντας click εδώ.

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο 10ος Αγώνας Δρόμου Ιωάννης Καποδίστριας. Ένας επετειακός αγώνας που συμπληρώνει φέτος δέκα χρόνια παρουσίας, δέκα χρόνια ανοδικής πορείας. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε το πρωί στον χώρο μπροστά από την Πλατεία Εθνεγερσίας στην παραλία της Αίγινας. Στον αγώνα συμμετείχαν 570 αθλητές στις διαδρομές των 5.000 και 10.000 μέτρων, ενώ μαζί με τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα των παιδικών αγώνων οι συμμετοχές πρέπει να ξεπέρασαν τις 850.


Η ημέρα ξεκίνησε με το πρόγραμμα των παιδικών αγώνων και πιο συγκεκριμένα με τους αγώνες των 200 μέτρων για νήπια, τα 800 μέτρα για μαθητές Α' Β' Γ' Τάξης Δημοτικού και 1500 μέτρα για μαθητές Δ' Ε' & ΣΤ' Τάξης Δημοτικού.
 
Το κυρίως μέρος του αγώνα ξεκίνησε στις 11 με τον αγώνα δρόμου 10.000 μέτρων ενώ στην συνέχεια έγινε ο αγώνας δρόμου των 5.000 μέτρων με την επωνυμία "Κυριάκος Γκαρής".
 
Τον αγώνα τίμησαν με την παρουσία τους Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κα Δόμνα - Μαρία Μιχαηλίδου και η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη που βραβεύθηκαν τιμής ένεκεν από την Οργανωτική Επιτροπή του Αγώνα. Κεντρικό σημείο των βραβεύσεων ήταν η τιμητική βράβευση του Ιωάννη Κούρου.


Στο video μπορείτε να δείτε τις δηλώσεις που έκαναν στον Σταύρο Ρωπαΐτη του Aegina Portal και στην Βίκυ Σπύρου της ΕΡΑ ΣΠΟΡ, η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη, ο πρώην διαιτητής ποδοσφαίρου Τάσος Κάκος, ο Μάκης Κολέθρας, παγκόσμιος πρωταθλητής πυγμαχίας το 1988, ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς, ο ιατρός και δημοτικός σύμβουλος κ. Γρηγόρης Γαλάνης, ο γλύπτης Κώστας Βαρώτσος, ο δημοσιογράφος Μανώλης Κοττάκης, πρόεδρος της Επιτροπής Αίγινα 2021, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κα Δόμνα - Μαρία Μιχαηλίδου, η οποία μάλιστα βράβευσε όπως μπορείτε να δείτε στο video την Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη, ο Ιωάννης Κούρος, ένας αθλητής θρύλος που έχει πετύχει πάνω από 160 παγκόσμια ρεκόρ και η νεαρή Μαρία Δεδεγκίκα αθλήτρια του τμήματος Volley του Α.Ο.Α. Σαρωνικός.
 
Τον αγώνα παρουσίασε η δημοσιογράφος της ΕΡΑ ΣΠΟΡ Βίκυ Σπύρου, ενώ και φέτος σημαντικότατη ήταν η βοήθεια που προσέφερε η Ομάδα Ραδιοερασιτεχνών Αίγινας, όπως άλλωστε και το Νοσοκομείο Αιγίνης "Ο Άγιος Διονύσιος" και ο ιατρός κ. Γρηγόρης Γαλάνης.
 
Από νωρίς το πρωί, στο παιδικό πρόγραμμα των αγώνων, μαζί με τους μικρούς αθλητές της διοργάνωσης ήταν ο δημοτικός σύμβουλος κ. Φίλιππος Τζίτζης. Την έναρξη του κεντρικού μέρους του αγώνα έκανε ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι στην μνήμη του αείμνηστου Κυριάκου Γκαρή, του οποίου το όνομα φέρει ο αγώνας των 5.000 μέτρων, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png