Πραγματοποιήθηκε η "15η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα" στην Αίγινα.


Με κεντρικό άξονα της δράσης, ότι "αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί", πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην Αίγινα η "15η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα."  Το μήνυμα είναι η προτροπή στις παρέες, να ορίσουν ένα άτομο που, δεν θα καταναλώσει ποτό εκείνη τη βραδιά και θα οδηγήσει με ασφάλεια, την παρέα στη διαδρομή της επιστροφής της στο σπίτι.

Στο πεζοδρόμιο μπροστά από την Εθνική Τράπεζα στην παραλία της Αίγινας, οι εθελοντές της δράσης, ενημέρωσαν τους κατοίκους του νησιού και ειδικά τους νέους ότι το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί. Φέτος, υπεύθυνος της δράσης ήταν ο κ. Κώστας Γκρινέζος.

Ο κ. Κώστας Γκρινέζος δήλωσε σχετικά με την δράση:

"Η δράση γίνεται  υπό την αιγίδα του ΙΟΑΣ, του Ινστιτούτου Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς. Με τη συνεργασία του δήμου και της τοπικής αστυνομίας θα προσπαθήσουμε να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο με τους εθελοντές μας, οι οποίοι είναι εδώ έτσι ώστε να τους πούμε ότι αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί. Αυτή η προσπάθεια θα ξεκινήσει στα μαγαζιά κάτω της παραλίας της Αίγινας, από ομάδες εθελοντών που θα προσπαθήσουν να τους ευαισθητοποιήσουν, όπως προείπα, έτσι ώστε ένας από την παρέα να μείνει χωρίς να πιει αλκοόλ, για να μεταφέρει την παρέα του με ασφάλεια πίσω στο σπίτι.

Μετά το πέρας αυτής της δράσης θα είμαστε σ' αυτό εδώ το σημείο έξω από την Εθνική Τράπεζα, έτσι ώστε να γίνει ένα φιλικό αλκοτέστ. Από τη στιγμή που υπάρχει και η φιλική συμμετοχή και συνεργασία της τοπικής αστυνομίας, χωρίς να υπάρχει κάποιο πρόβλημα και αν το αλκοτέστ αυτό δείξει ότι είναι καθαρό, τότε αυτός που δεσμεύτηκε θα επιβραβευθεί με κάποια δώρα.

Ελπίζω όλα να πάνε καλά και από την όλη εκδήλωση να μείνει μία μαγιά ανθρώπων, έτσι ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε και άλλες δράσεις γύρω από με αυτό το θέμα. Ειδικά, όσο αφορά ενημέρωση στην παιδεία δηλαδή στα παιδιά μας, να μπορέσουμε να τους πούμε, να τους δώσουμε στην κουλτούρα τους, ότι πλέον δεν συνάδει αλκοόλ με οδήγηση. Πρέπει να οδηγούν με ασφάλεια και να προσέχουν".

Στην εκδήλωση συμμετείχε η πρόεδρος της ΚΕΔΑ κ. Μαίρη Κουκούλη η οποία δήλωσε:

"Βρισκόμαστε εδώ στην 15η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα, που διοργανώνει ανά την Ελλάδα το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς. Είναι μία προσπάθεια που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια στην Αίγινα από τον κύριο Φίλιππο Αντωνίου και που φέτος η σκυτάλη παραδίδεται στον κύριο Κώστα Γκρινέζο. Η δράση αυτή αποτελεί την καλύτερη αφορμή, να περάσουμε το μήνυμα στους νέους, αλλά και στους μεγαλύτερους, πως οδήγηση και αλκοόλ δεν συνδυάζονται και όταν αυτό γίνεται έχει καταστροφικές συνέπειες. Το μήνυμα είναι ότι σε κάθε παρέα ένας αναλαμβάνει να μείνει νηφάλιος να μην πιει αλκοόλ και να οδηγήσει τους υπόλοιπους ασφαλείς στο σπίτι τους.

Όπως κάθε δράση, έτσι και αυτή χρειάζεται εθελοντές. Ήδη έχει μαζευτεί αρκετός κόσμος φέτος. Ενημερωθείτε και σας περιμένουμε του χρόνου στη 16η Ευρωπαϊκή Νύχτα."

Ο κύριος Φίλιππος Αντωνίου, υπεύθυνος της δράσης στην Αίγινα επί σειρά ετών, δήλωσε:

"Σήμερα γιορτάζουμε την 15η Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα και λέω γιορτάζουνε γιατί τις προηγούμενες χρονιές ο κόσμος αυτή την την εξόρμηση που κάναμε και την ενημέρωση τη βρήκε πολύ θετική. Σήμερα λόγω προσωπικών προβλημάτων, δεν θα ασχοληθώ από δω και μπρος και ο αντικαταστάτης, σαν υπεύθυνος της οργάνωσης θα είναι ο φίλος μου ο Κώστας ο οποίος έχει και διάθεση και θα ήθελα να παρακαλέσω τον κόσμο να σεβαστεί, ότι όλοι διασκεδάζουμε ένας δεν πίνει, αυτός είναι ο οδηγός της παρέας. Και να θυμάται ο οδηγός, ότι πίσω μας έχουμε γυναίκα, παιδιά, ανθρώπους που μας αγαπάνε και πρέπει να τους έχουμε πάντα χαρούμενος.

Σας ευχαριστώ πολύ και καλή συνέχεια και λιγότερα τροχαία ατυχήματα στο νησί μας".
 
"Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση, κοινού και οδηγών, για τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, είναι ένα σημαντικό μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε όσο πιο μακριά γίνεται, ώστε να σωθούν ζωές. Κάθε χρόνο αρκετές χιλιάδες οδηγοί, κυρίως νεαρής ηλικίας, συμμετέχουν σε αυτήν τη βραδιά, ενώνοντας τις δυνάμεις τους με το Ινστιτούτο, τους αντίστοιχους Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς και άλλους θεσμικούς φορείς, για την προστασία της ζωής όλων αλλά, κυρίως, των νέων ανθρώπων στους δρόμους της χώρας τους", αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του ΙΟΑΣ για την "15η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png