Δημοσιεύθηκε η διακήρυξη του διαγωνισμού για την επισκευή του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού της Χλόης.


Δημοσιεύθηκε στις 15 Οκτωβρίου 2021 από το Δήμο Αίγινας η διακήρυξη του διαγωνισμού για την επισκευή του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού της Χλόης.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Το έργο αφορά σε άμεσες εργασίες συντήρησης του κτιρίου, όπως επισκευή και επέκταση της υπάρχουσας κεραμοσκεπής, κατασκευή ξύλινης πέργκολας με επικάλυψη τεντόπανου για σκίαση στον υπαίθριο χώρο, επισκευή όψεων,κουφωμάτων κ.λ.π., κατασκευή μικρού στεγάστρου στην είσοδο του παιδικού σταθμού, καθώς και ράμπα πρόσβασης στο εσωτερικό του, για άτομα με ειδικές ανάγκες , άνοιγμα παραθύρου στην πίσω όψη (δυτική όψη) για το εξαερισμό της κουζίνας, βάψιμο εσωτερικά και εξωτερικά, μικρής έκτασης εσωτερικές επισκευές και τοποθέτηση δαπέδων ασφαλείας στον υπαίθριο χώρο της αυλής.
 
Σύμφωνα με την εισήγηση που είχε γίνει στην Οικονομική Επιτροπή στις 17 Αυγούστου 2021, σε συζήτηση για τη συγκρότηση των όρων διακήρυξης, οι εργασίες αυτές είναι επείγουσες και επιβεβλημένες για την ασφάλεια και την υγεία των παιδιών.
 
Το έργο θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του 2021 του Δήμου Αίγινας και η δαπάνη θα καλυφθεί από την Περιφέρεια Αττικής. Η μελέτη συντάχθηκε το 2017 από το Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης Νησιωτικών Δήμων της Περιφέρειας Αττικής και είναι προϋπολογισμού 120.967 ευρώ πλέον ΦΠΑ 24%.

Σε συνεδρίαση της 11ης Σεπτεμβρίου 2017 το Δημοτικό Συμβούλιο της Αίγινας ενέκρινε την μελέτη. Η προγραμματική σύμβαση του έργου ψηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής στις 12 Δεκεμβρίου 2017 για την έγκριση της σύναψης των όρων. Υπογράφηκε από την τότε Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ρένα Δούρου και τον τότε δήμαρχο κ. Δημήτρη Μούρτζη.

Η υπογραφή της σύμβασης είχε γίνει τότε γνωστή με Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας στις 13 Απριλίου του 2018.

Αν και υπήρξε η προσδοκία ότι το έργο θα ξεκινούσε το καλοκαίρι του 2018, αυτό δεν έγινε καθώς σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο τότε δήμαρχος κ. Δημήτρης Μούρτζης, το έργο δεν προχώρησε καθώς δεν υπήρχαν τίτλοι ιδιοκτησίας (ήταν δωρεά) και ξεκίνησαν διαδικασίες προκειμένου να ξεπεραστεί αυτό το ζήτημα.

Η μελέτη συντάχθηκε το 2017 από το Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης Νησιωτικών Δήμων της Περιφέρειας Αττικής και είναι προϋπολογισμού 120.967 ευρώ πλέον ΦΠΑ 24% την ίδια χρονιά το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την μελέτη και στις 1 Μαρτίου 2018 την προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αίγινας. Στις 16 Δεκεμβρίου 2020 η παραπάνω σύμβαση τροποποιήθηκε και παρατάθηκε.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png