Αφαιρέθηκαν οι ενημερωτικές πινακίδες του έργου: "Στα ίχνη του Ιωάννη Καποδίστρια", από την Μητρόπολη και το Εϋνάρδειο. [upd]

 
 
Αφαιρέθηκαν από άγνωστο ή αγνώστους και για λόγους που επίσης δεν είναι γνωστοί, οι δύο ενημερωτικές πινακίδες, που είχαν τοποθετηθεί στο προαύλιο της Μητρόπολης της Αίγινας στο πλαίσιο της ενημερωτικής πρωτοβουλίας με τίτλο "Στα ίχνη του Ιωάννη Καποδίστρια".


Οι πινακίδες που είχαν τοποθετηθεί εκεί τον Οκτώβριο του 2020, παρουσίαζαν πληροφορίες για την "Καποδιστριακή Διαδρομή" που περιλαμβάνει: το κεντρικό λιμάνι της Αίγινας, τον Πύργο του Μαρκέλλου, το Κυβερνείο, την Μητρόπολη της Αίγινας, το Εϋνάρδειο, το Δημοτικό Θέατρο Αίγινας, την προτομή του Ιωάννη Καποδίστρια και το Ορφανοτροφείο - Φυλακές. Περισσότερα για το έργο μπορείτε να δείτε σε παλαιότερο ρεπορτάζ του Aegina Portal εδώ.

Ωστόσο, οι δύο πινακίδες που παρείχαν πληροφορίες για τον εμβληματικό χαρακτήρα της Μητρόπολης και του Εϋνάρδειου αποκολλήθηκαν - αφαιρέθηκαν. Στη σημαιοστολισμένη, για την αυριανή εορτή της 28ης Οκτωβρίου Μητρόπολη, παραμένουν μόνο ταμεταλλικά κολονάκια, πάνω στα οποία είχαν τοποθετηθεί. Η πινακίδα που είχε τοποθετηθεί στην στο Δημοτικό Θέατρο βρίσκεται στη θέση της.
 
Η τοποθέτηση είχε γίνει στο πλαίσιο του έργου αποκατάστασης και ανάδειξης του Κυβερνείου της Αίγινας.
 
Οι πινακίδες είναι γραμμένες στα ελληνικά και στα αγγλικά και διαθέτουν qr code ώστε ο αναγνώστης να μπορεί να συνδεθεί με το κινητό του και μέσω μίας εφαρμογής να έχει πρόσβαση σε περισσότερες πληροφορίες γι' αυτή τη διαδρομή. Κάθε μία από αυτές τις πινακίδες έχει ένα σύντομο ενημερωτικό σημείωμα για το μνημείο στο οποίο βρίσκεται ο επισκέπτης, και την τοποθεσία του στον χάρτη της "καποδιστριακής διαδρομής".
 
Σημειώνεται ότι οι πινακίδες δεν είχαν τοποθετηθεί στην είσοδο των δύο ιστορικών κτιρίων, όπως έγινε στην περίπτωση του Δημοτικού Θεάτρου, αλλά στο προαύλιο του Μητροπολιτικού Ναού, η μία στην νότια πλευρά του προαυλίου, που γειτνιάζει με το Εϋνάρδειο και η δεύτερη στην βόρεια πλευρά.

[upd] Η τύχη των πινακίδων παραμένει άγνωστη. Το Aegina Portal επικοινώνησε με τον εφημέριο του ναού πατέρα Εμμανουήλ Γιαννούλη ο οποίος δεν γνώριζε τι είχε συμβεί. Επίσης επικοινώνησε με τον εκπρόσωπο του Δήμου Αίγινας στο Δίκτυο Πόλεων Ιωάννης Καποδίστριας, κ. Γιώργο Τσατήρη, ο οποίος αν και είχε λίγο νωρίτερα είχε δει ότι οι πινακίδες έλλειπαν από την θέση τους, δεν γνώριζε τι ακριβώς είχε συμβεί.
 
Ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς διαβάζοντας το ρεπορτάζ επικοινώνησε με το Aegina Portal ρωτώντας να μάθει και εκείνος τι είχε συμβεί.
 
Αργότερα χθες το απόγευμα το Aegina Portal πήγε και στα σημεία που έχουν τοποθετηθεί οι άλλες πινακίδες, οι οποίες βρίσκονταν, ευτυχώς, στην θέση τους.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png