Κανονικά καλούνται να κάνουν μάθημα στα σχολεία τους, οι μαθητές την ημέρα του Αγίου Νεκταρίου στην Αίγινα. "Το ζήτημα θα διευθετηθεί", είπε ο κ. Γιάννης Ζορμπάς. [upd]


Ένα ζήτημα το οποίο προέκυψε πρόσφατα και αφορά στην αργία των σχολείων της Αίγινας, κατά την ημέρα του εορτασμού του Αγίου Νεκταρίου στις 9 Νοεμβρίου, έχει δημιουργήσει ερωτηματικά και απορίες από την πλευρά των γονέων, που ενημερώθηκαν από τα σχολεία λίγες ημέρες πριν, ότι η ημέρα του εορτασμού του Αγίου Νεκταρίου δεν θα είναι αργία για τους μαθητές, οι οποίοι και θα πρέπει να προσέλθουν κανονικά στα σχολεία τους.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Όπως λένε οι γονείς, πρόκειται για μία απόφαση η οποία δεν έχει προηγούμενο, καθώς στα σχολεία του νησιού την ημέρα του Αγίου Νεκταρίου δεν γίνονταν μαθήματα και οι μαθητές συμμετείχαν στην μεγάλη λιτάνευση. Βέβαια, φέτος δεν θα γίνει λιτανεία, όπως άλλωστε δεν έγινε και πέρυσι, λόγω των μέτρων για την πανδημία. Όμως, αυτό που τους έχει γίνει γνωστό, είναι ότι μπορεί να υπάρχει μόνο μία επίσημη θρησκευτική αργία και ότι αυτή είναι η ημέρα της εορτής του Αγίου Διονυσίου. Έτσι αντίθετα με ότι συνέβαινε μέχρι πρόσφατα οι μαθητές θα πρέπει να προσέλθουν κανονικά στα μαθήματά τους.
 
Το Aegina Portal επικοινώνησε σήμερα το πρωί με τον δήμαρχο Αίγινας κ. Γιάννη Ζορμπά ο οποίος είπε ότι γνωρίζει το ζήτημα και πως την Δευτέρα θα επικοινωνήσει με τις αρμόδιες διευθύνσεις προκειμένου το ζήτημα να διευθετηθεί.

Τη Δευτέρα αναμένεται το θέμα να διευκρινιστεί, ίσως με κάποια σχετική ανακοίνωση.

[upd 08/11/21] Σε σημερινή επικοινωνία με τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιώργο Σκαλτσιώτη, είπε ότι τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν την Τρίτη 9 Νοεμβρίου.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png