Σε έξαρση και πάλι οι απάτες μέσω τηλεφώνου στην Αίγινα. Άγνωστος υποδύεται τον λογιστή και ζητά το ΙΒΑΝ για να καταθέσει χρήματα λόγω εμβολίου!

 
Δεν έχει τέλος η φαντασία των επιτηδείων, που με διάφορους τρόπους προσπαθούν να αποσπάσουν χρήματα μέσω τηλεφώνου και κάποιες φορές τα καταφέρνουν, όπως έγινε σε πρόσφατη περίπτωση.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δείξουν οι κάτοικοι και ιδιαίτερα οι επαγγελματίες του νησιού, καθώς είναι και πάλι σε έξαρση οι απάτες μέσω τηλεφώνου στην Αίγινα. Σε πρόσφατη περίπτωση ο επιτήδειος που είπε στον επαγγελματία ότι είναι λογιστής, του ζήτησε το ΙΒΑΝ, για να του επιστρέψει κάποια χρήματα επειδή είναι εμβολιασμένος ή επειδή έχει επιστροφή φόρου!
 
Ο πρόεδρος της Επαγγελματικής Ένωσης Αίγινας κ. Γιώργος Σκαλτσιώτης, μετά από ενημέρωση που είχε σήμερα από το το Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας, κατήγγειλε το μεσημέρι στο Aegina Portal, μία ακόμη προσπάθεια εξαπάτησης με τη γνωστή μέθοδο, όπου κάποιος καταθέτει ένα ποσό στο λογαριασμό του επαγγελματία μέσω ηλεκτρονικού λογαριασμού, αλλά στην συνέχεια ισχυρίζεται ότι έκανε λάθος και του λέει πως κατέθεσε περισσότερα χρήματα, ζητώντας να του επιστρέψει την διαφορά.
 
"Προσέχουμε πάρα πολύ σε ποιον δίνουμε το IBAN του λογαριασμού μας και επ' ουδενί όταν μας το ζητάνε και επικαλεστούν ότι καταθέσανε μεγαλύτερο ποσό από αυτό που έπρεπε (συνήθως αυτό κάνουνε) δεν επιστρέφουμε τα χρήματα μέχρι να το διερευνήσουμε πάρα πολύ καλά." τονίζει ο κ. Σκαλτσιώτης,
 
"Προσέχουμε πολύ καλά σε ποιον δίνουμε το IBAN και αν μας πάρει τηλέφωνο και πει ότι έβαλε περισσότερα χρήματα κατά λάθος και μας ζητήσει να του επιστρέψουμε τη διαφορά, δεν πράττουμε τίποτα μέχρι να ελέγξουμε πολύ καλά, ότι τα χρήματα είναι όντως μέσα στο λογαριασμό μας", υπογραμμίζοντας ότι αξιοποιούν την καθυστέρηση της μεταφοράς των χρημάτων από τράπεζα σε τράπεζα.
 
"Πρέπει να ελέγξετε  τον λογαριασμό σας ότι μπήκανε, όχι το extrait" τονίζει ο πρόεδρος της Επαγγελματικής Ένωσης Αίγινας.
 
Από το Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας τονίζεται, ότι με την δικαιολογία πως είναι λογιστές, ζητάνε IBAN για επιστροφή φόρου ή λένε ότι θα "σας δώσουμε ένα ποσό επειδή είστε εμβολιασμένοι". Με αυτόν τον τρόπο γίνεται η απάτη.
 


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png