Τι συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, τι απόφαση πήρε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο για τις εργασίες στο Λιμάνι της Σουβάλας.


Μία αλλαγή που αφορά στην τροποποίηση των υλικών επίστρωσης πεζοδρομίων και των άλλων χώρων διέλευσης οχημάτων, αποφάσισε το Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου στην συνεδρίαση, που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης, στις 11 Νοεμβρίου 2021.


Σύμφωνα με την ενημέρωση του προέδρου κ. Στέλιου Θεριανού προς το Δ.Σ. ο ανάδοχος του έργου πρότεινε τη χρήση βοτσαλωτού δαπέδου μόνο στα πεζοδρόμια και σε κάποια άλλα σημεία που αποτυπώνονται στην προς εκ νέου έγκριση από ΣΑ μελέτης και η χρήση σταμπωτού δαπέδου στον υπόλοιπο χώρο, υλικό το οποίο αντέχει βάσει προδιαγραφών, σε περιοχή διέλευσης οχημάτων.

Σύμφωνα με το έγγραφο της απόφασης του Λιμενικού Ταμείου φαίνεται ότι το συγκεκριμένο υλικό πληρεί τις προδιαγραφές και είναι ανθεκτικό στην διέλευση οχημάτων, βάσει σχετικού εγγράφου τους της Τ.Τ.Υ.Ν.Δ. Περιφέρεια Αττικής.
 
Μία μέρα νωρίτερα, στις 10 Νοεμβρίου 2021, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Στέλιος Θεριανός απαντώντας σε ερώτηση του δημοτικού συμβούλου κ. Αντώνη Ντελή, σχετικά με διαμαρτυρίες επαγγελματιών της Σουβάλας που θέλουν να παραμείνουν τα μεγάλα αρμυρίκια που βρίσκονται στην άκρη του λιμανιού, μπροστά από τα καταστήματα, είπε ότι με βάση τη μελέτη η όδευση για τους τυφλούς είναι γύρω στο ενάμιση μέτρο από την άκρη και περνάει ακριβώς μέσα από τα δέντρα. Σημείωσε ότι ουσιαστικά δεν υπάρχει όδευση καθώς το πεζοδρόμιο είναι μικρό. Τα δέντρα είναι τεράστια, έχουν σηκωθεί όλες οι πλάκες και συγχρόνως αυτό θα γίνει ένα καινούργιο βοτσαλωτό. 
 
Επίσης, απαντώντας στην ίδια ερώτηση είπε ότι θα απομακρυνθούν αυτά τα αρμυρίκια και θα μπουν καινούργια δέντρα. Τέλος είπε ότι έχει πάρει τη γνώμη γεωπόνου προκειμένου να τοποθετηθούν μεγάλα δέντρα. Για το ζήτημα ο κ. Παναγιώτης Κουκούλης είπε ότι οι αναπλάσεις συνοδεύονται από φυτοτεχνική μελέτη και ότι καλό θα ήταν να υπάρχει μία τέτοια μελέτη. "Θα κάνουμε ότι χρειάζεται", είπε ο κ. Θεριανός.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png