Στο κόκκινο επίπεδο παραμένει η Αίγινα, πτωτική η εβδομαδιαία τάση, στον Επιδημιολογικό Χάρτη της Ελλάδας για τον Covid 19, που εκδόθηκε σήμερα.


Στο κόκκινο επίπεδο παραμένει η Αίγινα, όπως ήταν και την προηγούμενη εβδομάδα, στον Επιδημιολογικό Χάρτη της Ελλάδας για τον Covid 19, η ενημέρωση του οποίου έγινε πριν από λίγο σήμερα το μεσημέρι και έχει ημερομηνία αναφοράς 16 Νοεμβρίου 2021.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.Υπενθυμίζεται ότι ο χάρτης επικαιροποιείται σε εβδομαδιαία βάση από την ομάδα των επιδημιολόγων της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, και το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.
 
Αναλυτικότερα, στα στοιχεία αυτής της εβδομάδας, η εβδομαδιαία τάση στην Αίγινα είναι πτωτική. Στο χάρτη με ημερομηνία έκδοσης 9/11/21, ήταν σταθερή. Ο 7-ήμερος κινητός μέσος όρος κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους, είναι 32.8 από 43.7 που ήταν στον χάρτη με ημερομηνία αναφοράς 9/11/21.

Ο δείκτης θετικότητας ελέγχων βρίσκεται στο 0.50% από 0.70%, που ήταν στο χάρτη με ημερομηνία αναφοράς  9/11/21 .

Το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης μίας δόσης είναι 58.36% από 57.68%, που ήταν στον χάρτη με ημερομηνία αναφοράς 9/11/21 , κάλυψη όπως προκύπτει από την διαθέσιμη πληροφορία διαμενόντων εντός της Περιφερειακής Ενότητας.

Οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί είναι 56.25% από 55.63% που ήταν στον χάρτη με ημερομηνία αναφοράς  9/11/21 , σύμφωνα με την δεύτερη περίπτωση μέτρησης.
 
Συνοπτικά η εικόνα του Δήμου Αίγινας:
Ημερομηνία Αναφοράς: 2021-11-16
Εμβολιαστική κάλυψη (τουλαχ.1η δόση): 58.36%
Ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί: 56.25%
Δείκτης θετικότητας ελέγχων: 0.50%
7-ήμ. ΚΜΟ κρουσμάτων / 100.000 κατοίκους: 32.8
Εβδομαδιαία τάση: Πτωτική
 
Η εικόνα στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων:
Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα του επιδημιολογικού χάρτη που δημοσιεύθηκε σήμερα, ο Δήμος Αίγινας και ο Δήμος Σαλαμίνας βρίσκονται σε κόκκινο επίπεδο. Ο Δήμος Ύδρας βρίσκεται σε πορτοκαλί επίπεδο. Ο Δήμος Κυθήρων βρίσκεται σε κίτρινο επίπεδο. Ο Δήμος Πόρου, ο Δήμος Αγκιστρίου, ο Δήμος Σπετσών και ο Δήμος Τροιζηνίας βρίσκονται σε πράσινο επίπεδο.
 
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στον Επιδημιολογικό Χάρτης της Ελλάδα, στα δύο υψηλότερα επίπεδα, προβλέπονται μέτρα Δημόσιας Υγείας σε επίπεδο ΠΕ ή Δήμου.
 
1) Επικοινωνία και αναλυτική ενημέρωση των τοπικών αρχών για τα ιδιαίτερα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά της περιοχής
 
2) Ενεργοποίηση ειδικού κλιμακίου ΕΟΔΥ/Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να:
 • αυξηθούν oι δειγματοληπτικοί έλεγχοι για SARS-CoV-2
 • πραγματοποιηθεί εντατική και επιτόπια ιχνηλάτιση
 • πραγματοποιηθεί κατά προτεραιότητα αυξημένος αριθμός εμβολιασμών