Μικρές οι ορατότητες και στην Αίγινα. Η σκόνη από τη Σαχάρα καλύπτει τα πάντα.


Το φαινόμενο της σκόνης που έχει μεταφερθεί στην ατμόσφαιρα από τη Σαχάρα, παρουσιάζεται ιδιαίτερα έντονο σήμερα στην Αίγινα καθώς έχει περιορίσει φανερά την ορατότητα στο ορίζοντα. Στο κεντρικό λιμάνι της Αίγινας, αλλά και σε όλες τις περιοχές του νησιού, κάτοικοι και επισκέπτες παρατηρούν ένα σπάνιο για την ένταση του φαινόμενο, που ειδικά οι νεώτεροι δεν έχουν αντικρίσει στο παρελθόν. Το πρόβλημα έχει εμφανιστεί στο νησί όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα τις τελευταίες μέρες και σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες και τα μεγάλα ποσοστά υγρασίας, δημιουργεί μια πολύ βαριά ατμόσφαιρα. Αρκετοί είναι οι κάτοικοι της Αίγινας που νοιώθουν ένα αίσθημα δυσφορίας και αποφεύγουν να κυκλοφορούν στο δρόμο.


Το φαινόμενο αν και συνήθως κάνει την εμφάνιση του κάπου στις αρχές Απριλίου, φέτος μας επισκέφθηκε νωρίς και μάλιστα όπως παρατηρούν ειδικοί επιστήμονες με πολύ μεγάλη ένταση. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομάδας Ατμοσφαιρικών Μοντέλων και Πρόγνωσης Καιρού του Πανεπιστημίου Αθηνών το πρόβλημα θα μας απασχολήσει τουλάχιστον μέχρι και την Κυριακή. Η ίδια ομάδα επισημαίνει στις παρατηρήσεις της ότι για αυτές τις μέρες θα πρέπει να αποφεύγεται η άσκηση σε εξωτερικούς χώρους και ειδικά για όσους ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png