Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια αλιευτικού ανοικτά του Αγκιστρίου.


Οι συνθήκες μειωμένης ορατότητας που δημιουργήθηκαν χθες το πρωί και αργά το βράδυ από το φαινόμενο της μεταφοράς σκόνης από τη Σαχάρα, δημιούργησαν με τη σειρά τους πρόβλημα στον κάτοχο του αλιευτικού σκάφους "Βενετία" Λ.Α. 2300, ο κυβερνήτης του οποίου αποπροσανατολίστηκε από τη μειωμένη ορατότητα λόγω της σκόνης. Έτσι στις 18:40 το απόγευμα συγγενικό του πρόσωπο ειδοποίησε τη Λιμενική Αρχή της Αίγινας, ότι αγνοείται ο 86χρονος άνδρας που επέβαινε στο σκάφος.

Χωρίς να χαθεί χρόνος το περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος και τα σκάφη "Μαλτέζος" και "Μαρία" ξεκίνησαν έρευνες από θαλάσσης. Στις 20:10 στις έρευνες συμμετείχε και το ελικόπτερο S/P το οποίο απογειώθηκε για αυτό το λόγο. Ευτυχώς στις 20:20 ο 86χρονος επικοινώνησε με τους οικείους τους ενημερώνοντας τους ότι βρίσκεται στο λιμάνι του Αγκιστρίου, δίνοντας τέλος στην αγωνία των συγγενών του και σε όσους φυσικά συμμετείχαν στις έρευνες. Όπως δήλωσε ο ίδιος είχε αποπροσανατολιστεί από τη μειωμένη ορατότητα. Ο άνδρας μεταφέρθηκε στην Αίγινα με το σκάφος "Μαλτέζος Ι" και από εκεί με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας της Αίγινας για προληπτικούς λόγους. Εκεί διαπιστώθηκε ότι είναι καλά στην υγεία του.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png