Τι είπε ο κ. Χρήστος Ρέππας για την πτώση των σοβάδων στο 2ο Δημοτικό Σχολείο. Τι δήλωσε ο κ. Αντώνης Ντελής.


Δηλώσεις στο Aegina Portal έκανε σήμερα το απόγευμα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης με την ΕΛΜΕ Πειραιά, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αργοσαρωνικού κ. Χρήστος Ρέππας, σχετικά με την πτώση σοβάδων από μαρκίζα στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.

Στην ανακοίνωσή του ο σύλλογος έγραφε χαρακτηριστικά ότι: "τη στιγμή που έγινε η κατάρρευση δεν υπήρχαν μαθητές ούτε εκπαιδευτικοί ούτε κάποιος εργαζόμενος στο συγκεκριμένο χώρο του Σχολείου και έτσι, μόνο από τύχη, δεν είχαμε κάποιο τραγικό γεγονός".
 
Μάλιστα, μετά τη δημοσίευση της ανακοίνωσης σήμερα το απόγευμα, ο πρώην διευθυντής του σχολείου κ. Αντώνης Ντελής απέστειλε ανακοίνωση στην οποία γράφει τα ακόλουθα: "Σχετικά με την πτώση σοβάδων στην μαρκίζα της αίθουσας εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου, άλλα και τον κίνδυνο αποκόλλησης τμημάτων των μαρκιζών των παραθύρων της πίσω αυλής, το πρόβλημα έχει επισημανθεί στη Δημοτική Αρχή με δύο έγγραφά μου μου την περσινή χρονιά και μάλιστα είχε προταθεί οι εργασίες να γίνουν το καλοκαίρι επειδή χρειάζονται σκαλωσιές".
 
Ο κ. Ρέππας δήλωσε σχετικά με την ανακοίνωση, που είχε στείλει νωρίτερα το απόγευμα ο σύλλογος: "Την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου τη χρονιά που διανύουμε, είχαμε ένα αρνητικό περιστατικό στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αίγινας. Κατέρρευσε το κομμάτι της πρόσοψης μπροστά από το πρώτο προαύλιο, σοβάδες, Ήταν ένα αρκετό μεγάλο κομμάτι, το οποίο έγινε εξαιτίας της κακοκαιρίας των κακών καιρικών συνθηκών, αλλά κυρίως και της παλαιότητας του κτιρίου.

Αυτό είναι αφορμή για μας σαν σύλλογος εκπαιδευτικών του Αργοσαρωνικού να αναδείξουμε τα προβλήματα της σχολικής στέγης στην Αίγινα για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση,  τα οποία θεωρούμε ότι είναι πολλά και σοβαρά. Και επισημαίνουμε την παλαιότητα του κτιρίου και για το δεύτερο δημοτικό, αλλά και για άλλα σχόλια τα οποία δεν μπορούν να ικανοποιήσουν καταρχήν σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες.

Υπάρχει έλλειψη σε πολλά σχολεία βασικών χώρων που σήμερα είναι απαραίτητη για να εκπληρωθεί εκπαιδευτική διαδικασία. Θεωρούμε ότι το σχολικό κτίριο είναι ένας παράγοντας ο οποίος συμβάλλει ουσιαστικά στην εκπλήρωση της ποιότητας της εκπαίδευσης, της παιδαγωγικής διαδικασίας. Η ποιότητα και λειτουργικότητα του είναι πολύ βασικό στοιχείο και επισημαίνουμε ιδιαίτερα την κακή κατάσταση σε σχέση με το δημοτικό σχολείο Ασωμάτων. Δηλαδή εδώ και περισσότερο από μία δεκαετία μεγάλο μέρος της λειτουργίας του γίνεται σε κοντέινερ. Μάλιστα ως εκπαιδευτικός το  2007 - 2008 έχω διδάξει στο συγκεκριμένο σχολείο και το 2008 αν θυμάμαι καλά ήταν και η χρονιά που υποδεχτήκαμε τα κοντέινερ, τα οποία ουδέν μονιμότερον του προσωρινού, παραμένουν μέχρι σήμερα.

Το υπόλοιπο κτίριο είναι ακατάλληλο, είναι πεπαλαιωμένο. Το γραφείο των δασκάλων, το γραφείο διδασκόντων στο εσωτερικό του πριν περίπου μία εβδομάδα που το επισκεφτήκαμε σαν διοικητικό συμβούλιο υπήρχαν ρωγμές. Και φυσικά  θεωρούμε ότι δεν μπορεί να υπάρχει δημοτικό σχολείο δίπλα σε νεκροταφείο. Χωρίζεται από το νεκροταφείο με έναν τοίχο.

Τα αναφέρω αυτά γιατί θα πρέπει να μπει στον προγραμματισμό και του δήμου και της τοπικής κοινωνίας να φτιαχτούν καινούργια σχόλια για την περιοχή, όπως επίσης θα πρέπει να υπάρχουν ουσιαστικές συντηρήσεις των σχολικών κτιρίων , με την έννοια ότι έχουν παρέλθει πολλά χρόνια από τη δημιουργία του. εδώ δεν είναι μόνο θέμα λειτουργικότητας των χωρών θέλουμε  να αντιμετωπίσουμε και επικίνδυνα φαινόμενα.

Πεπαλαιωμένο θεωρείται και το διδακτήριο της Κυψέλης", είπε ο κ. Ρέππας.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png