Ύδρευση. Επεισόδιο ανάμεσα σε επιχειρηματία και τον αντιδήμαρχο κύριο Νίκο Πτερούδη.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου συζητήθηκε ένα θέμα το οποίο αφορούσε σε μία επεισοδιακή διαμαρτυρία από επιχειρηματία που διατηρεί κατάστημα στην παραλία της Αίγινας και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο για θέματα ύδρευσης κύριο Νίκο Πτερούδη. Όπως μας ενημέρωσε ο αντιδήμαρχος κύριος Πτερούδης ο επιχειρηματίας μπήκε με έντονο τρόπο στο γραφείο του, θεωρώντας ότι θίγεται από την ειδοποίηση του Δήμου, πως αν σε δεκαπέντε ημέρες δεν τακτοποιήσει τις οικονομικές του εκκρεμότητες από παλαιές οφειλές σε λογαριασμούς ύδρευσης προς το Δήμο, ο τελευταίος θα προχωρήσει σε διακοπή της υδροδότησης της επιχείρησης τους. Για το θέμα είχαμε σήμερα το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία με τον κύριο Νίκο Πτερούδη, ο οποίος μας ενημέρωσε ότι εκτοξεύθηκαν βαριές απειλές, ακόμη και κατά της ζωή του από τον επιχειρηματία. Το video από τη συγκεκριμένη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν μπορούμε να το παρουσιάσουμε γιατί απλά βρεθήκαμε εκεί λίγο πριν το τέλος της συγκεκριμένης συζήτησης.

Ακολουθεί το ηχητικό αρχείο της συνέντευξης του κυρίου Νίκου Πτερούδη, ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με την πάγια τακτική που εφαρμόζει το Aegina Portal ζητήσαμε να μην γίνει αναφορά στο όνομα του επιχειρηματία κάτι που ο ίδιος σεβάστηκε. Στην επικοινωνία που ακολούθησε με τον επιχειρηματία, ο ίδιος θέλησε στη δήλωση του προς το ραδιόφωνο του Aegina Portal να παρουσιάσει τα δεδομένα της επιχείρησης του: όνομα καταστήματος, ποσά διακανονισμού και αριθμούς τιμολογίων, επιδιώκοντας να κάνει γνωστά όσα έχουν συμβεί με την τακτοποίηση των οφειλών του, αλλά και παλαιότερο θέμα το οποίο σχετίζεται με την επιχείρηση του.

Η συνέντευξη του αντιδημάρχου κυρίου Νίκου Πτερούδη στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Οι δηλώσεις του επιχειρηματία κυρίου Στέλιου Ροδίτη στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Οι τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων που πήραν θέση για το ζήτημα, χθες κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν οι ακόλουθες:

Δημήτρης Σκίτσας: "Νομίζω ότι πρέπει να καταδικάζονται αυτές οι συμπεριφορές, ανεξαρτήτως ποιος είναι ο κύριος. Οι συμπεριφορές αυτές πρέπει να καταδικάζονται και να μην ενθαρρύνεται αυτή η τακτική, που τώρα και στο πλαίσιο της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που βρισκόμαστε ίσως δημιουργεί κίνητρο σε κάποιους άλλους να συνεχίσουν με αυτή την τακτική. Αυτό εμείς το καταδικάζουμε και εγώ προσωπικά και τάσσομαι υπέρ των συμβούλων που κάνουν σωστά τη δουλειά τους, είτε είναι από τη συμπολίτευση είτε είναι από την αντιπολίτευση".

Γιάννης Παπαδόπουλος: "Το πιο σημαντικό από όσα ειπώθηκαν αυτή τη στιγμή είναι αυτό: για να μπαίνει ένα δημότης στο δημαρχείο και να λέει ότι μου ζητάς να πληρώσω το νερό, θα σε καθαρίσω θα σε φάω, σημαίνει ότι μέσα στη συνείδηση του έχει καταγραφεί ότι το θέμα παζαρεύεται. Το λέω αυτό γιατί είμαστε υπεύθυνοι όλοι και είναι κυρίως υπεύθυνοι οι παλαιότεροι στο ότι έχει καταγραφεί στη συνείδηση μας το ενδεχόμενο δικαίωμα να παζαρεύουμε την οφειλή μας προς το δήμο, ενώ την οφειλή μας προς τη ΔΕΗ δεν την παζαρεύει κανένας. Πληρώνεις το ρεύμα για να μην στο κόψουν".

Φίλιππος Τζίτζης: "Ήμουν μάρτυρας στη Δημαρχιακή Επιτροπή σε ένα ανάλογο περιστατικό, εναντίον μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και μάλλον εναντίων του κυρίου Δημάρχου και φυσικά ένα τέτοιο γεγονός βίας καταδικάζεται, ανεξάρτητα αν ο κάθε επιχειρηματίας ή ο κάθε πολίτης έχει δίκιο. Δε σημαίνει ότι έχω δίκιο και πάω να το πάρω με άλλο τρόπο. Αυτό νομίζω ότι πρέπει να καταδικάζεται και τέτοιες συμπεριφορές μας πάνε στους νόμους της ζούγκλας".

Σάκης Σακκιώτης: "Να συμπεριφερόμαστε με έναν τρόπο που δεν θα θίγει τους πολίτες, που θα λειτουργεί σε ένα επίπεδο αρχών και αξιών, που θα πάνε δύο βήματα μπροστά το νησί μας. Από την άλλη οι πολίτες οι οποίοι μας οδήγησαν σε αυτές τις θέσεις τις οποίες σήμερα υπηρετούμε, είναι υποχρεωμένοι απόλυτα στους αιρετούς να λειτουργούν με έναν τρόπο ευγενικό, πολιτικής τελικά ευθύνης απέναντι στους αιρετούς. Γιατί όταν οι πολίτες τους συμπεριφέρονται με έναν τρόπο αήθη τραυματίζετε και το κύρος τους και προσβλητικό για το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Από αυτή την άποψη λοιπόν και επειδή αυτή η άποψη είναι αλληλοτροφοδοτούμενη πολιτών - αιρετών πρέπει να λειτουργεί με έναν τρόπο που όχι μόνο δεν θα προσβάλει τη θέση των αιρετών, αλλά θα ενισχύει παραπέρα τη θέση μας ώστε να μπορούμε να κάνουμε καλύτερα τη δουλειά μας. Κάθε μορφή τέτοιας συμπεριφοράς είναι έξω από την πολιτική ευθύνη που μπορούμε να έχουμε εμείς ως αιρετοί, καταδικάζεται από όπου και αν προέρχεται".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png