Από αύριο στις 6 το πρωί σε ισχύ τα νέα μέτρα. Χωρίς μουσική και ορθίους η εστίαση και η διασκέδαση. Ρεβεγιόν έως τις δύο τα ξημερώματα. Τι αναφέρει η ανακοίνωση.


Από αύριο Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021, στις 6 το πρωί θα είναι σε ισχύ τα νέα μέτρα, καθώς επισπεύδεται η εφαρμογή τους, προκειμένου να ανακοπεί η πορεία της παραλλαγής "Όμικρον". Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων συνεδρίασε σήμερα και εισηγήθηκε τα μέτρα περιορισμού να τεθούν σε εφαρμογή από τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης 30 Δεκεμβρίου, και όχι από 3 Ιανουαρίου όπως είχε ανακοινωθεί.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης προχώρησε στην εξειδίκευση των μέτρων που θα ισχύσουν από αύριο έως και 16 Ιανουαρίου.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση:

  • Αντίστοιχα, με τη δεδομένη αύξηση των κρουσμάτων που ήταν αναμενόμενη, αλλά την παρακολουθούμε σε συνδυασμό με την πίεση στο Εθνικό μας Σύστημα Υγείας, τα μέτρα, τα οποία ήταν να εφαρμοστούν 3/1, θα εφαρμοστούν από αύριο στις 06:00 το πρωί και εξειδικεύονται ως ακολούθως:
  • Αναφορικώς με τη διασκέδαση και την εστίαση, το ωράριο λειτουργίας θα είναι μέχρι τις 24:00 το βράδυ. Θα επιτρέπεται διασκέδαση και εστίαση μόνο για καθήμενους σε τραπέζι 6 ατόμων χωρίς ορθίους, ενώ θα απαγορεύεται πλήρως και η μουσική.
  • Ειδικώς για το βράδυ του ρεβεγιόν της 31/12 προς 1/1 της Πρωτοχρονιάς, το ωράριο θα ισχύει έως τις 02:00 το πρωί, αλλά όλες οι απαγορεύσεις που αναφέρονται, συμπεριλαμβανομένων των καθημένων, της απαγόρευσης ορθίων και της απαγόρευσης μουσικής, θα ισχύουν και για το ρεβεγιόν.
  • Από εκεί και πέρα, όλα τα άλλα μέτρα, τα οποία είχαν ανακοινωθεί για έναρξη ισχύος στις 3/1, ισχύουν από αύριο και έχουν να κάνουν και με την τηλεργασία και με το σκέλος της χρήσης μασκών αυξημένης προστασίας ή διπλής μάσκας τόσο στα μέσα μαζικής μεταφοράς, όσο στις υπεραγορές σούπερ μάρκετ, αλλά και σε όσους εργάζονται στον τομέα της εστίασης.
  • Καθώς επίσης και στο σκέλος που έχουν να κάνουν με τα γήπεδα και τη χωρητικότητα έως 10% και 1000 άτομα έχουν έναρξη ισχύος από αύριο το πρωί.
  • Είναι πάρα πολύ σημαντικό να αντιληφθούμε ότι αυτή τη στιγμή οι συμπολίτες μας που πλήττονται από την μετάλλαξη «Όμικρον» είναι κυρίως στις νεότερες γενιές. Κυρίως στις ηλικίες από 18 έως 30 ετών. Αυτές οι γενιές και λόγω της ιδιαιτερότητας της μετάλλαξης «Όμικρον», αλλά και λόγω των ηλικιακών τους κριτηρίων κατά βάση νοσούν ή νοσούν ασυμπτωματικά.Για αυτό τον λόγο, οποιοσδήποτε έχει το παραμικρό σύμπτωμα ή ο ίδιος έχει εκτεθεί σε χώρους με μεγάλο συγχρωτισμό θα πρέπει να συμπεριφέρεται σαν να είναι φορέας του κορονοϊού.
Και αυτό είναι σημαντικό διότι πριν τα οικογενειακά τραπέζια, τα οποία θα γίνουν την Πρωτοχρονιά, θα πρέπει να γίνονται τεστ από όλους όσοι θα παρευρεθούν σε αυτά και ειδικά από αυτούς που αισθάνονται ότι έχουν βρεθεί με κόσμο που είτε είναι κρούσματα, είτε έχουν βρεθεί σε χώρους που θα μπορούν να έχουν νοσήσει και να δείξουν ότι αγαπούν τους γονείς τους, τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους, χωρίς να τους δουν.

Παράλληλα, θα πρέπει να καταστεί σαφές ότι μέσα στις απαγορεύσεις περιλαμβάνεται και η απαγόρευση διενέργειας οποιασδήποτε εκδήλωσης, είτε σε ιδιωτικό, είτε σε δημόσιο χώρο, που θα έχει τα χαρακτηριστικά οργανωμένου πάρτι, ώστε να αποφευχθεί η μεταφορά της μαζικής βραδινής διασκέδασης σε άλλους χώρους, μισθωμένους χώρους για διενέργεια πάρτι ή με πληρωμή για διενέργεια πάρτι", αναφέρει το Δελτίο Τύπου.

Με πληροφορίες από Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Υγείας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png