Η τελετή της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στο λιμάνι της Αίγινας.


Με ηλιοφάνεια και πολύ καλές καιρικές συνθήκες, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η τελετή της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στο Κεντρικό Λιμάνι της Αίγινας. Οι κάτοικοι του νησιού τίμησαν με την παρουσία τους την μεγάλη αυτή μέρα της χριστιανοσύνης. Ο κλήρος και οι πιστοί προσήλθαν στο λιμάνι με πομπή από τις ενορίες της Αίγινας μετά την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας και της τελετής του Μεγάλου Αγιασμού.


Στο εορτασμό συμμετείχαν τα σκάφη του Ναυτικού Ομίλου Αίγινας. Τις εορταστικές εκδηλώσεις λάμπρυνε με την παρουσία της η Φιλαρμονική του Μουσικού Συλλόγου Αίγινας ΜΟΥΣΑ. Αρκετοί ήταν και φέτος οι νέοι που βούτηξαν για να πιάσουν τον σταυρό και να πάρουν την ευλογία του.



Τον σταυρό έπιασε φέτος ο νεαρός Γιώργος Ορφανός, ο οποίος παραθερίζει στην Αίγινα πολλά χρόνια και έλαβε ως αναμνηστικό δώρο από τον πατέρα Αμφιλόχιο ένα σταυρουλάκι. "Χρόνια ονειρευόμουνα να βουτήξω για το σταυρό, φέτος τελικά μπόρεσα και ήρθα. Βούτηξα με την βοήθεια του Θεού, τα κατάφερα. Υγεία εύχομαι σε όλους. Χρόνια πολλά, με ευτυχία και αγάπη!", δήλωσε στο Aegina Portal.

Νωρίτερα, τιμές είχε αποδώσει το πλοίο "Απόλλων", πριν αναχωρήσει για το προγραμματισμένο δρομολόγιο του.


Μετά την ολοκλήρωση της τελετής στο Aegina Portal δηλώσεις έκαναν και ευχήθηκαν για την ημέρα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Νικόλαος Μανωλάκος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ κ. Σπύρος Σπυρίδων και ο νεαρός Γιώργος Ορφανός που έπιασε φέτος το σταυρό.

Η δήλωση του βουλευτή κ. Νικόλαου Μανωλάκου

Σήμερα ήρθαμε στην Αίγινα για να γιορτάσουμε μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της χριστιανοσύνης. Γιορτάζουμε την εμφάνιση του Τριαδικού Θεού. Βγαίνουμε από την αμαρτία και πάμε στη Χάρη, βγαίνουμε από το σκοτάδι και πάμε στο Φως. Εύχομαι τα φετινά Θεοφάνεια να βοηθήσουν στην εξαφάνιση της πανδημίας και να επανέλθουμε στην κανονικότητα. Χρόνια πολλά στην Αίγινα, Χρόνια πολλά στην Ελλάδα. Σας ευχαριστώ πολύ.



Η δήλωση του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΕΕΤΑΑ κ. Σπύρου Σπυρίδων.

Μεγάλη γιορτή σήμερα για την χριστιανοσύνη. Χρόνια πολλά στους απανταχού χριστιανούς, στους απανταχού Έλληνες, στους  ναυτικούς μας, στους νησιώτες μας, σε όλο τον κόσμο. Να έχουμε υγεία και να ξεφύγουμε από αυτή τη λαίλαπα της πανδημίας. Ελπίζω  του χρόνου να γιορτάσουμε ελεύθερα τη μεγάλη αυτή γιορτή των Θεοφανείων τη μεγάλη τη γιορτή της χριστιανοσύνης. Χρόνια πολλά!


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png